Birkózó-vb

2021.10.29. 18:30

Öt másodperces csoda

Legyőzte négy ellenfelét azért, hogy a dobogó tetejére állhasson.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

Görögországban rendezték a veterán birkózó-világbajnokságot, amelyen szőnyegre lépett Lakatos Győző, a DVTK edzője is.

Három amerikai

– A piros-fehérek képviseletében egyedül voltam, Loutrakiba a klubom támogatásával jutottam el – kezdte a diósgyőri öregfiú, aki az ötvenöt és a hatvanévesek 88 kilós szabadfogású súlycsoportjában diadalmaskodott. – A negyedik aranyamat szereztem a szépkorúak között, és már a huszonharmadik veteránéremnél tartok. Négy meccsem volt a csodaszép tengerparti kikötővárosban: elsőre amerikai, másodikra orosz ellenfelem volt, őket egyaránt hátrányból felkapaszkodva vertem meg. Az elődöntőben ugyancsak amerikai riválist győztem le 5:4-re, majd a fináléban a változatosság kedvéért újabb egyesült államokbeli, többszörös veterán aranyérmes versenyző került az utamba. Már-már veszve voltam, hiszen öt másodperccel a vége előtt még 1:0-ra vezetett, majd – ez kisebb csoda – 5:1-re diadalmaskodtam, sokan el sem hitték azt, hogy öt szekundum alatt miképpen lehet öt pontot csinálni. Ötven éve birkózom, és ez a fordítás volt hosszú pályafutásom legnagyobb dobása.

Megtudtuk még Lakatos Győzőtől, hogy saját mezőnyének küzdelmére tízen neveztek, a vébére pedig minden kontinens képviseletében negyvenhat ország sok száz sportolója utazott Loutrakiba.

(A borítóképen: Lakatos Győző negyedik világbajnoki aranyérmét harcolta ki Loutrakiban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!