DVTK Jegesmedvék

2021.10.27. 11:15

Orosz kapusedző jött a hokisokhoz

Anton Zelenov személyében orosz kapusedző csatlakozott a DVTK Jegesmedvék szakmai stábjához.

Játékos pályafutása során egy kanadai és egy német szezont leszámítva hazájában szerepelt kapusként. Az orosz U20-as válogatottal a világbajnokságra is utazhatott, valamint a Spartak Moskva és a Vityaz Podolsk csapatában is lehetőséget kapott. Kapusedzői pályafutását a térség egyik fő junior jégkorongligájában az MHL-ben kezdte, majd az orosz jégkorong második legmagasabb szintjén, a VHL-ben dolgozott, összesen 4 szezon során. A legutóbbi évadban a Dynamo Krasnogorsk VHL-es csapatánál látta el a kapusedzői feladatokat.

– Az utóbbi tíz év során Oroszországban dolgoztam, azonban új kihívásokra vágytam. Egy új környezetben szeretnék kiteljesedni és minél jobb teljesítményhez segíteni a kapusainkat. Az első benyomásaim nagyon pozitívak. Egy fiatal csapatunk van, viszont nagy lehetőségek rejlenek a játékosokban, valamint a kapusainkban. Duschek Dáviddal és Kiss Bencével már meg is kezdtük a közös munkát. Sok energiát fogunk a munkába fektetni annak érdekében, hogy egy sikeres szezont zárhassunk – mondta Anton Zelenov.

Anton Zelenov

Születési hely: Moszkva, Oroszország

Születési idő: 1976. január 22.

Pozíció: kapusedző

Edzői pályafutAnton Zelenov ása

2020/2021: Dynamo Krasnogorsk (VHL)

2019/2020: Dynamo Tver (VHL)

2017-2019: MHK Dynamo Moskva (MHL)

2015-2017: Dynamo Balashikha (VHL)

2012-2015: HK MVD Balashikha (MHL)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!