DVTK

2021.10.17. 19:55

Nyert, és előrébb lépett a DVTK

A diósgyőri labdarúgócsapat megérdemelt hazai győzelmet aratott a dorogiak ellen.

Berecz Csaba

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB II 12. fordulójában vasárnap kora este a Dorogi FC-t fogadta a Diósgyőri VTK. A meccs kezdése előtt, a megszerzett pontok tekintetében a dunántúli gárda állt jobban, egy egységgel, köszönhetően annak, hogy a legutóbbi négy fordulóban megőrizték veretlenségüket. A DVTK nem büszkélkedhetett hasonlóval, az előző három körben nem sikerült nyerniük a piros-fehéreknek, és emiatt (is) nagyon fontos volt, hogy megszerezzék a győzelmet.

A DVTK kezdőcsapata öt helyen változott az előző fordulóban látott, a Szeged-Csanád GA vendégeként 2-1-es vereséget szenvedett együtteshez képest. A mezőnyemberek felét részben kényszerből cserélte ki Kondás Elemér vezetőedző, ugyanis Polgár után Szűcs K. is megsérült, így ismét új védelmet kellett összerakni. A háromvédős játékban Hegedűs J. lett az ,,új” fiú, Szeles pedig a középpályáról került hátrébb. Eperjesi a jobb oldali védő-középpályás szerepében teljesíthetett. A kimaradt Kocsis helyett ismét Zsemlye került 20 év alatti fiatalként, a baloldali védő-középpályás szerepét Bárdos helyett Bokrosra osztotta a hazai szakvezető, míg Hornyák Zsolnai helyén, helyett kapott bizalmat.

Érdekesség, hogy a vendég gárda ugyanazzal a kezdővel állt fel, amellyel két hete pályaválasztóként, az FC Ajkát vendégül látva, 0-0-ra végzett.

Korai gól

A DVTK kezdte határozottabban a meccset, és bár a vendégeknek volt egy ígéretes fejesük az 5. percben, a piros mezesek az első akciójukból, helyzetükből megszerezték a vezetést. A 10. minutában Oláh B. a középpályáról hosszan ívelt előre, jobbra, Könyveshez. Az ex-válogatott támadó levette a labdát, majd a kaputól 14 méterre a rövid alsó sarokba bombázott (1-0). Ezzel, ettől megnyugodhattak a hazaiak, és nem is görcsöltek rá a támadásokra, hagyták, hogy folyjon a meccs a maga medrében. Ám ezzel nem igazán tudott mit kezdeni a Dorogi FC, a diósgyőriek védőharmadába is csak ritkán jutottak el, és ha ez össze is jött nekik, akkor sem voltak képesek túl sűrűn veszélyes helyzetet teremteni. Kaput, kapust eltaláló lövést a 32. percben hoztak össze, ám Szabó L. lapos próbálkozását Póser hárította. Ez a vendég helyzet mintha egy picit nagyobb sebességre ösztönözte volna a DVTK-t, a piros-fehérek, elsősorban Könyves révén a jobb oldalon voltak aktívak, de Tulipán kapusnak nem tudtak munkát adni. A Diósgyőr az elején megszerzett találatát követően jól ült az eredményen, kontroll alatt tartotta a játékot, a kérdés a második játékrész előtt az volt, hogy melyik csapat tud, akar változtatni.

A fordulás utáni első percekben úgy tűnt, hogy a DVTK akar jobban, mást játszani, benyomni a második találatot, hogy ne legyen min izgulni. Molnár G. szabadrúgását azonban bravúrral ütötte ki Tulipán kapus, Oláh B. lövése pedig a hálóőr kezében halt el. A folytatásban viszont a Dorognak volt egy lehetősége, Dlusztus fejese csak néhány centivel kerülte el egy szöglet után a hazai kapu jobb alsó sarkát. Nem sokkal később mindkét támadóját lecserélte a hazai szakvezető, a halvány Hornyák után a húzódást szenvedett Könyvest, óvatosságból. Utóbbi labdarúgó helyére érkezett Horváth Z. nem sokkal később pedig gólpasszt adott. A 65. percben Molnár G. balról elvégzett sarokrúgását a becserélt játékos fejjel a kapu bal oldala felé csúsztatta, az ötösön belül csapattársa, Eperjesi is ugyanezt tette, a laszti pedig a kapuban kötött ki. A jelentős, kétgólos előnye birtokában sem adta át a területet az ellenfélnek a hazai együttes, az áhított második gól után is uralta a középpályát, és nem engedte kapuja elé ellenfelét. A Dorog ezen a napon nem tudott feljönni, egyenrangú partnere lenni a DVTK-nak, a piros-fehéreknek voltak nagyobb lehetőségeik az utolsó szűk félórában. Igaz, nem sok, de nem is volt erre nagyon szükség, a hazai együttes fegyelmezett játékával, magabiztos, megérdemelt győzelmet aratott.


Diósgyőri VTK vs. Dorogi FC 2-0 (1-0)

Diósgyőr, 1663 néző. V.: Vad II. (Becséri, Aradi).

Diósgyőri VTK: Póser – Szeles, Hegedűs J., Szatmári – Eperjesi, Zsemlye, Molnár G., Oláh B., Bokros (Bárdos, 83.) – Könyves (Horváth Z., 62.), Hornyák (Zsolnai, 59.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Dorogi FC: Tulipán – Kárász (Nyíri, 46.), Dlusztus, Izing, Papp M. – Lénárt (Nagyházi, 68.) – Girsik, Szerencsi (Barna, 89.), Hajdú (Pohner, 89.), Szedlár – Szabó L. (Csillag, 75.). Vezetőedző: Fenyvesi László.

Sárga lap: Zsemlye (81.), ill. Kárász (12.), Lénárt (27.), Szerencsi (49.), Papp M. (73.), Nagyházi (89.).

Gólszerző: Könyves (10.), Eperjesi (65.).

Jók: Eperjesi, Molnár G., Oláh B., Könyves, ill. Tulipán, Szedlár, Szerencsi.

Kondás Elemér: – Értékes győzelmet arattunk, arra készültünk, hogy ma mindenképpen nyerni kell. Nehéz ellenfél volt a Dorog, igazolták a hírnevüket, szervezettek voltak. Jókor rúgtuk a gólt, utána megbecsültük a labdát, az ellenfélnek egy helyzete volt, amikor eladtuk a labdát. A második félidőben megvolt a meccs, nem engedtünk az ellenfelet a kapunk elé, aztán sikerült növelni az előnyöket, és ezután úgy éreztem, hogy megvan a meccs.

Fenyvesi László: – Készültünk a meccs első negyedórájára, hogy ne kapjunk gólt, sajnos, ez nem jött össze, hátrányba kerültünk. Az első félidőben kombinatív, kreatív focit játszottunk, több komoly helyzetet is kidolgoztunk. A második félidőben is megvoltak a lehetőségeink, sajnos, nem tudtunk kihasználni egyet sem, így a Diósgyőr megnyerte a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!