DVTK Jegesmedvék

2021.10.25. 08:30

Mély gödörbe estek a Macik

Két vereséggel dúsított hétvége áll a DVTK Jegesmedvék Erste ligás hokicsapata mögött.

Kolodzey Tamás

Fotó: Vajda János

A Macik pénteken este kiütéses vereséget szenvedtek Győrött, ahol a 8–1-es vesszőfutásukra, a hozzájuk hasonlóan az alsóházba tartozó kisalföldiekkel szembeni, több mint csúnya eredményükre nehéz magyarázatot találni. Annyit persze mindenképpen, hogy ebben a sportágban minden előfordulhat, a piros-fehérek pedig fenékig ürítették a keserűség poharát.

Felbillent a pálya

A vasárnapi felvezető érdekességet a szövetség új rendezvénysorozata, az Erste Liga Matiné adta, amely Újpest és Zalaegerszeg után érkezett Miskolcra. A több száz érdeklődő a kettes pálya játékzónájában ismerkedett a műfajjal, a harmadok szüneteiben pedig különböző ügyességi számokban tették próbára magukat, és bemutatkozott a szlalompálya is.

A szerencsések a felajánlások révén számtalan ajándékkal gazdagodtak.

A 13. forduló keretében a sereghajtót fogadták a diósgyőriek, akik számára nyolc vereség után kötelező feladatot jelentett volna a három pont begyűjtése. Kiss R. visszatért, Kiss B. és Mihalik sérülés miatt távol maradt, Pecsét az U21-es csapatban jutott szóhoz, a tartalék kapus pedig Hegedűs lett. Az első harmad döntő részét a vendégek harmadában töltötték a felek. Horváth D.-t szünet nélkül tesztelték, míg Duschek két kivételtől eltekintve ásítozott. Kiss R. kiállítását követően is a hazaiaknak akadt helyzetük. A 14. percben pedig Walker cselezte magát a kapu előterébe, de pont középre célzott. Már csak 44 másodperc volt hátra a nyitóharmadból, amikor Csiszer közelről meglepetésre vezetést szerzett csapatának (0–1).

A középső szakasz 25. percében Lundin kettős fórból történt gurítása átvánszorgott a gólvonalon (0–2), és máris melegedett a „pite”. Semmi nem ment és sikerült a miskolciaknak, hiába lőttek sokkal többször kapura. Pillanatonként adódott ziccer a Jegesmacik előtt, de ezek kihasználása problémát okozott. A 34. percben Miskolczi váltotta gólra a sokadik emberelőnyüket (1–2), Babicék a kislest ellenőrizték a felvételen, majd megadták a találatot. A Titánok harmadik gólját a helyéről elmozdult kapu akadályozta meg, aztán Szabad kapott 2+2 percet gáncsolásért és sportszerűtlen magatartásért. A 39. percben már öt a négy ellen Fekete közeli ütésével növelték előnyüket a székesfehérvári fiatalok (1–3).

A diósgyőriek a harmadik húsz percben ott folytatták, ahol a másodikban abbahagyták: szétesett, hitehagyott gárda benyomását keltették, meg is kapták a negyediket, Jábor középtávolról szúrta ki a jobb felső sarkot (1–4). Ezt követően a pirosak ismét kapujukhoz szögezték ellenfelüket, de semmire nem mentek, sőt végül Jábor révén jött a kegyelemdöfés (1–5).


12. forduló (pénteken játszották)

Uni Győri ETO HC vs. DVTK Jegesmedvék 8–1 (2–1, 5–0, 1–0)

Győr, 358 néző. V.: Nagy A., Babic, Pálkövi, Lengyel.

Uni Győri ETO HC: Tóth K. (Sági) – Kmec 2 (1), Vas M. 1 (1), Dézsi, Schmál 2 (2), Turbucz (1) – Bukor 1 (1), Kováts, Bödök 1 (1), Czakó, Nagy M. (1) – Bugár, Tornyai, Madácsi, Páterka (1), Szalma (2) – Léránt (1), Mesterházy, Csiki A., Majoross B. (1), Szlama 1. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Hyvarinen 1, Wehrs, Elgestal, Galajda (1), Walker (1) – Doetzel, Szirányi, Miskolczi, Ritó, Szabad – Farkas O., Vojtkó, Galanisz, Lövei, Mattyasovszky – Hadobás, Farkas M., Mihalik, Pecsét. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc + végleges fegyelmi (Walker).

Ladányi Balázs: – Az eredmény nem tükrözi a mérkőzés teljes képét, az első és a harmadik harmadra büszkék lehetünk, akkor igazán jól játszottunk. Akármilyen furcsán hangzik, a középső játékrész a Miskolcé volt összességében, akkor a kapusunk nyújtott kiemelkedőt, és jó volt a helyzetkihasználásunk.

Tokaji Viktor: – Nem értem, miért gondoltuk azt, hogy ha kiküldjük a jégre a mezeket, az elég lesz. Ez elfogadhatatlan. Bízom benne, hogy kimászunk a gödörből, fontos, hogy pontokat szerezzünk, és a csapat elhiggye magáról, hogy képes nyerni.


13. forduló (vasárnap játszották)

DVTK Jegesmedvék vs. Titánok 1–5 (0–1, 1–2, 0–2)

Miskolc, 710 néző. V.: Babic, Soós D., Mokrai, Vincze D.

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Hegedűs) – Hyvarinen, Wehrs, Walker, Galanisz (1), Elgestal – Kiss R., Hadobás, Szabad, Miskolczi 1, Ritó – Szirányi, Doetzel, Vojtkó, Lövei, Farkas M. – Farkas O., Galajda, Mattyasovszky. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Titánok: Horváth D. (Belomoev) – Reiter A., Farkas B. (1), Lundin 1 (1), Keceli-Mészáros, Dézsi – Dobmayer, Dolinár (1), Nagy Á., Ambrus Cs. (1), Fekete A. 1 – Kucsma, Kóger, Csiszer 1, Győrffy, Skakodub (1) – Molnár G., Nochta, Mayer, Jábor 2, Szabó Cs. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.

Kiállítások: 21 perc+ végleges fegyelmi (Lövei), ill. 8 perc.

Tokaji Viktor: – A gólszerzéssel hadilábon állunk. Elkezdünk olyan dolgokat csinálni, amivel saját magunk alatt vágjuk a fát. Nehézzé tesszük a játékunkat, és tulajdonképpen ezekből a helyzetekből él folyamatosan az ellenfél. Ezek az egygólos meccsek, hogy folyamatosan egy-egy gólt lövünk, ez egész egyszerűen nem elég. Ettől nagyon frusztrálttá válunk, és ez már sorozat. Egyszerűen nem találjuk meg a módját annak, hogy ebből hogyan tudnánk kilábalni. Azt az energiát, amit belefektettek a srácok ebbe a mérkőzésbe, egész egyszerűen nem tükrözi a mai eredmény, sőt teljes mértékben az ellentéte, és elképesztő ezt belülről megélni.

Anatolij Bogdanov: – Tudtuk, hogy az ellenfél jó erőkből áll, és van pár rutinos játékosa is. Azzal is tisztában voltunk, hogy egy rossz sorozatban vannak. Az volt a tervünk, hogy szorosan védekezünk, és kihívások elé állítjuk őket. Ezekben sikerrel jártunk, így a tervünket megvalósítottuk. Persze néha a szerencse is segített minket, de a szerencse olyan dolog, amit ki kell érdemelni, mi pedig most kiérdemeltük. Sok lövést blokkoltunk, sok játékosunk már félig sérült volt a meccs végére. Megtettünk mindent a győzelem érdekében.

(A borítóképen: Szinte semmi sem sikerült az ellenfél kapuja előtt a Maciknak [pirosban])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!