Vegyész RC

2021.10.24. 12:00

Hozni akarják a hazai idénynyitót

Vasárnap bemutatkozik saját környezetében is a Vegyész RC Kazincbarcika gárdája.

Molnár István

Forrás: KAPOSVARVOLLEY

Múlt csütörtökön elkezdte a 2021/2022-es évadot a Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdaegyüttese, amely Kaposvárott, a Fino vendégeként 3:0-s vereséget szenvedett, 79 perc alatt. A meccs után érthetően nem volt elégedett Toronyai Miklós, az észak-borsodiak vezetőedzője, aki elsősorban azt hangsúlyozta: nem tudja elfogadni, hogy a taktikai utasításokat nem tartották be a játékosok, illetve támadásban rendre rossz döntéseket hoztak.

– A mérkőzés után voltak beszélgetések, személyesen külön-külön a játékosokkal, valamint magával a kerettel, közösen – árulta el Toronyai Miklós. – Ami látszódott, akár a televíziós közvetítésben, hogy az első szett után összeomlottunk, ami egyértelműen pszichés probléma volt. A külső körülményekre nem foghatunk semmit, arra kell megoldást találnunk, hogy ha nem megy, akkor hogyan jutunk túl a holtponton, hogy nem vár senki sem a másikra, hogy az megoldja a helyzetet, hanem aktívan kezdeményez, vállalkozik.

Másfél évet vártak

A tréner hozzátette: szerencse a szerencsétlenségben, hogy korán jött az idegenbeli pofon, illetve hangsúlyozta azt is, amit már korábban, hogy hat csapat közül bármelyik, bárhol, bárkit megverhet. A VRCK vasárnap 17 órától hazai meccset vív, az új évadban az elsőt, a vendég az a Kecskeméti RC lesz, amely az első körben, öt játszmában, 3:2-re győzte le a Kistext SE-t.

– Másfél évet vártunk arra, hogy megint nézők előtt játszhassunk – nyilatkozta Toronyai Miklós. – Egyszer volt egy felmérés a szurkolókról, és abból az jött le, hogy férfivonalon a barcikai tábor a legjobb, a legnagyobb. Annak ellenére, hogy kötelező a védettségi igazolvány, nagyjából hatvanszázalékos csarnokkihasználtsággal számolunk vasárnap. A Kecskemét három nappal később játszott, mint mi, de bizonyosan kipihenték mostanra magukat, s készülnek belőlünk, ahogyan mi belőlük. Nagyon jó csapat a KRC, öt külföldivel, bizonyosan meg akarnak bennünket lepni, de szeretnénk a hazai idénynyitónkon jól játszani és győzni.

(A borítóképen: A kazincbarcikaiak javítanának a somogyi vereségük után)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!