Greenplan Kazincbarcika Rally

2021.10.19. 13:00

Futamgyőzelemmel bajnokok

A listavezető kettős nyerte meg a Greenplan Kazincbarcika Rallyt.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott a Rally2-es szezonzárón ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter, akik végül több mint tizenhét másodperces előnnyel nyerték meg a borsodi versenyt. A hondás páros az éves összetett szempontjából hárompontos előnnyel érkezett az év utolsó futamára, ezt az előnyt pedig a Kazincbarcika környéki pályákon tovább tudta növelni. Még úgy is, hogy egy lassító érintés miatt tíz másodperces időbüntetést is kaptak a nap folyamán. Fogarasiék tehát semmit nem bíztak a véletlenre, négy futam alapján megérdemelten szerezték meg az osztály bajnoki címét.

A nagy célt nézték

– Előzetesen a fő célunk az volt, hogy az éves összetett szempontjából meg tudjuk tartani a minimális előnyünket – értékelt a kazincbarcikai célban ifj. Fogarasi Attila. – Ehhez nem feltétlenül kellett nyernünk, de amikor egy versenyző beül az autóba, onnantól kezdve nem tud mérlegelni. Megy, és teszi a dolgát. Így voltunk ezzel mi is. Fantasztikus napon vagyunk túl, minden tökéletesen alakult. Az autó óraműpontossággal működött, mi pedig nagyon élveztük a ralizást. Négy szakaszt nyertünk, abszolút negyediknél egyik pályán sem voltunk rosszabbak, úgyhogy így teljes ez az év. Győzelemmel szereztük meg a bajnoki címet, amit szeretnék megköszönni mindenkinek. A szervizcsapatnak, a partnereknek és azoknak is, akik szurkoltak nekünk. Végtelenül boldogok vagyunk, nagy siker ez számunkra.

Elégedett szervező

A Greenplan Kazincbarcika Rallyn összesen hét szakaszt teljesítettek a benevezett párosok, ezután alakult ki a végeredmény. A futam látványos rajtceremóniával kezdődött szombaton este, vasárnap pedig a célba érkezett egységeket is a borsodi város főterén köszöntötték.

– Elégedett vagyok a visszatéréssel, hiszen több mint egy évtized telt el azóta, hogy Barcikán utoljára raliverseny volt – értékelt Juhász István főszervező. – Igyekeztünk mindent megadni a Rally2-eseknek, mert azt szeretnénk, ha ez a futam évekre megvetné a lábát a bajnokságban. Bízom benne, hogy sikerül, hiszen ezen a környéken találunk olyan gyorsasági szakaszokat, amelyek minden szempontból megfelelőek, igazi kihívást jelentenek.

Hétvégén Rally Hungary

A Rally2 számára tehát véget ért az idény, az ORB-re és a Rally3-ra azonban az előttünk álló hétvégén még komoly feladat vár. A 4. Nyíregyháza Rallyn avatnak bajnokot, azon a futamon, amelynek a lényegi részét a zempléni szakaszokon bonyolítják le. A viadal része a rali-Európa-bajnokságnak is, tehát a kontinens legjobbjai látogatnak el rövidesen Magyarországra.


A Greenplan Kazincbarcika Rally végeredménye

1. ifj. Fogarasi Attila, Toloczkó Péter (Honda Civic EP3) 42:33,5

2. Péter Pál, Varga Kristóf (Honda Civic Type-R) +17,1

3. Üveges Sándor, Szegedi Krisztián (Lada VFTS) +24,5

4. Fekete Gyula, Oláh Róbert (Citroen C2R2 Max) +38,2

5. Bencs Zoltán, Bencs Gábor (Honda Civic Type-R) +38,3

6. Ruszkai Attila, Bodnár Attila (Lada 2101) +58,5

(A borítóképen: Ifj. Forgarasiék megszerezték a Rally2-es bajnoki címet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!