Greenplan Kazincbarcika Rally

2021.10.15. 08:30

Ez a követendő irány!

Elsősorban a közönség elismerését szeretné elérni a hétvégi Rally2-es bajnoki futamon Jobbágy Krisztián és Bertók Tamás.

Marosréti Ervin

Fotó: Picasa

Az esztendő végére új erőre kapott Jobbágy Krisztián, aki Bertók Tamással az oldalán vág neki a Greenplan Kazincbarcika Rallynak. Idén csupán egy futamon álltak rajthoz, ezután a Rally2-nél történt mizéria miatt egy kicsit kedvét vesztette. Most azonban újra előveszik a VFTS-t, amelyet október közepén is a közönség szolgálatába kívánnak állítani. A stopper egyáltalán nem számít, a látványosság azonban annál lényegesebb lesz az idei szezonzárón.

Élményautózás

- Nem vagyunk eredménycentrikusak, mindig az élmény és a szurkolók kiszolgálása a legfontosabb szempont – fogalmazott a Greenplan Kazincbarcika Rally előtt Jobbágy Krisztián. – Most sem lesz ez másképp, ám ezúttal a rendezvénnyel kapcsolatban is jó érzéseim vannak. Eddig ugyanis minden „smakkol”. A szervizpark és a kijelölt szakaszok is azt vetítik előre, hogy nagyszerű hétvégéje lesz azoknak, akik eljönnek Kazincbarcikára. Legyen szó a Rally2-es mezőny tagjairól, vagy a nézőkről. A rudabányai rész elég veszélyesnek tűnik, szűk a pálya, az út melletti kavicsot pedig vélhetően hamar felhordják majd az autók. Erre nagyon oda kell figyelni, de összességében remek hétvége vár ránk. Három pályán mehetünk, ami szintén pozitívumként említhető, hiszen korábban számtalanszor egy-két helyszínen, oda-vissza vonatoztunk. Abban kevés volt az élvezet. Nagyon örülök a rajt – és célteremóniának, valamint annak is, hogy van két partnerünk, akik magát a rendezvényt is segítik. Úgyhogy ezek után duplán is fontos számomra, hogy jól sikerüljön a Greenplan Kazincbarcika Rally.

Akkor érzi magát jól Jobbágy Krisztián, ha az orrát megcsapja a benzingőz. Ez az érzés az évtizedek alatt nem változott, viszont most már nem akarja életre-halálra megmutatni, hogy mit tud.

- Egy kicsit kiöregedtünk ezekből a dolgokból, más lett a vérmérsékletünk – mondta mosolyogva Jobbágy Krisztián. – Ilyenkor előjönnek a nosztalgikus élmények, beszélgetünk a korábbi emlékekről és igyekszünk jól érezni magunkat. A korábbi események miatt a felsőnyárádi pálya nem tartozik a kedvenceink közé, két éve rossz gumit választottunk, és beestünk. Azon a részen egy utcai gumi többet fog, mint bármelyik slick. Odafigyelünk, megtiszteljük ezt a részt, bízom benne, hogy újra nem követjük el ugyanazt a hibát. A Szuhogy – Imolával kapcsolatban viszont pezseg a vérem, egykoron nagyon sokat autóztunk rajta, de már rég volt. Szerencsére most ismét eljön az idő, fantasztikus, hogy ismét mehetünk ezen a kultikus pályán. Az őszi időjárásra fel kell készülni, fontos figyelni a jó gumiválasztársra, mert a reggeli és az esti napszak teljesen kiszámíthatatlan. Sok érdekességet tartogathat ez a verseny, de bízom benne, hogy mindenki jól érzi majd magát Kazincbarcikán.


A Greenplan Kazincbarcika Rally programja

Október 16. (szombat)

08:00 – 15:00 Adminisztratív átvételek – Versenyiroda, Kazincbarcikai Sportközpont

08:30 – 15:30 Technikai átvétel, Szabó Suzuki

18:30, Ünnepélyes rajtceremónia – Kazincbarcika Fő tér

Október 17. (vasárnap)

Gyorsasági szakaszok

7:58, GY1 – Rudabánya – Imola

8:51, GY2 – Felsőnyárád – Sajókaza

11:19, GY3 – Rudabánya – Imola

12:12, GY4 – Felsőnyárád – Sajókaza

14:40, GY5 – Rudabánya – Imola

15:33, GY6 – Felsőnyárád – Sajókaza

17:41, GY7 – Szuhogy – Imola

18:41, Céldobogó – Kazincbarcika Fő tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!