Greenplan Kazincbarcika Rally

2021.10.13. 14:30

Előny lehet a lelkiismeretes felkészülés

Elsősorban a jó kategória-eredményre törekszik Péter Pál és Varga Kristóf a Greenplan Kazincbarcika Rallyn.

Marosréti Ervin

Fotó: Picasa

Három verseny után abszolútban a hetedik helyen áll Péter Pál és Varga Kristóf a Rally2-es bajnokságban, a 6/R4-es kategóriában viszont dobogón találjuk őket, a 2WD Kupát pedig jelen pillanatban vezetik. A páros abban bízik, hogy a két utóbbi értékelésben a mostani jó helyezésüket a Greenplan Kazincbarcika Rally után is meg tudják tartani, és talán még arra is lesz esélyük, hogy az éves összetettben elcsípjenek egy dobogós helyezést. Ehhez azonban a Vértesben mutatott teljesítménytől több kell.

Kár a Vértesért

- Ne is mond. Nagyon sajnálom ezt a futamot – tekintett vissza az eseményekre Péter Pál. – Az utolsó szakaszon slick gumival voltunk kint, de sajnos ránk szakadt az eső. Siettünk, túlvállaltuk magunkat, aminek az lett az eredménye, hogy megcsúsztunk, megelőzött az autó háta, beestünk az árokba, majd nekimentünk egy fának. A Honda mellett a pontokat is eldobtuk, amit majd most Kazincbarcikán kell visszaszereztünk. Sajnos azt is meg kell említenünk, hogy Ózdon pedig a felnink törött el, úgyhogy jó lenne, ha végre egy tiszta versenyt tudnánk futni. Az autó újraélesztése megtörtént, így minden szempontból felkészülten várjuk az október közepén esedékes versenyt. A jelenlegi állás szerint a saját kategóriánkat és a 2WD kupát tekintjük prioritásnak, itt kívánjuk megtartani a jelenlegi helyezésünket. Ugyanakkor egy jó szerepléssel akár még abszolútban is összejöhet egy dobogó, de ehhez sok mindennek össze kell jönnie.

Nagyszerű kezdeményezés

Péter Pál örömét fejezte ki, hogy a Rally2 számára önálló rendezvénnyel zárul az idei bajnokság. Az orfűi szezonnyitót is nagyon élvezte, mert ilyenkor nem egy nagy rendezvény részeként tekintenek a mezőnyre, hanem ez a hétvége valóban róluk szól. Ebben a helyzetben ugyanis mindenki saját magától függ. Nem kell attól tartani, hogy más hibája miatt a komplett mezőnynek etapolnak egy-egy teljes szakaszt.

Új helyszínek

- Orfűn is nagyon jól éreztem magam, szerintem Kazincbarcikán is remek lesz a hangulat – folytatta tovább Péter Pál. – Szerintem a mezőny is viszonylag népes és erős lesz, ami sokkal jobb, mintha néhány tucat párosból állna a második vonal. Egy jó helyezéséért ugyanis ebben a helyzetben jobban meg kell küzdeni, ám ha sikerül, akkor a sport értékét tekintve is többet egy dobogó, vagy éppen egy győzelem. Optimista vagyok, mert a kijelölt gyorsasáságik szerintem Hondás-pályák, úgy gondolom, hogy kedvezni fog nekünk. Kíváncsian várom, hogy az őszi körülmények között mire leszünk képesek. A tavalyi Pálházát leszámítva nem nagyon mentünk az év ezen kései szakaszában. Gumink lesz, csak jól kell választanunk. Az új helyszínek pedig akár előnyünkre is válhatnak, hiszen mi világ életünkben 3 bejárásból írtuk fel a pályákat. Ebből adódóan jobban hozzá vagyunk szokva az újdonsághoz mint azok, akik több időt töltenek a futamok előtt a pályákon.


A Greenplan Kazincbarcika Rally programja

Október 16. (szombat)

08:00 – 15:00 Adminisztratív átvételek – Versenyiroda, Kazincbarcikai Sportközpont

08:30 – 15:30 Technikai átvétel, Szabó Suzuki

18:30, Ünnepélyes rajtceremónia – Kazincbarcika Fő tér

Október 17. (vasárnap)

Gyorsasági szakaszok

7:58, GY1 – Rudabánya – Imola

8:51, GY2 – Felsőnyárád – Sajókaza

11:19, GY3 – Rudabánya – Imola

12:12, GY4 – Felsőnyárád – Sajókaza

14:40, GY5 – Rudabánya – Imola

15:33, GY6 – Felsőnyárád – Sajókaza

17:41, GY7 – Szuhogy – Imola

18:41, Céldobogó – Kazincbarcika Fő tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!