Mezőkövesd Zsóry FC

2021.10.24. 09:00

Bontani fognak Pesten

Vasárnap délután a fővárosban küzd a pontokért a fürdővárosiak élvonalbeli focicsapata.

Kolodzey Tamás

20210114 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Supka Attila a Mezőkövesd NB1-es labdarúgó csapatának új vezetőedzője.

Fotó: Bujdos Tibor

Az NB I.-es bajnokság 10. fordulója keretében holnapután a Bozsik-stadionban 15 óra 45 perckor kezdik a Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót.

Fegyelmezetten

– A Honvéd elmúlt hetekben nyújtott teljesítménye alapján mondom, hogy nehéz mérkőzés vár ránk – mondta Supka Attila vezetőedző. – A Mol Fehérvár elleni találkozón a vereség dacára nagy akarással, agresszívan futballoztak a fővárosiak, mindent megtettek a pontszerzés érdekében. Keretükben olyan meghatározó játékosok vannak, akik egyedül is képesek eldönteni egy-egy találkozót, és a csatársorba is nagyon jól igazoltak az elmúlt időszakban. Igazából nem is tudok kiemelni senkit, a védelemben sok ismerős labdarúgó játszik, ők képesek masszív védekezésre, a középpályán rutinos játékosok szerepelnek, akik össze tudják fogni a csapatot, és elöl is van három kiváló képességű támadójuk. Ami minket illet: igyekszünk ugyanolyan koncentrált, fegyelmezett játékra felkészíteni a csapatot, mint a Debrecen ellen. Amennyiben a védekezésünk rendben lesz, és a megszerzett labdák után megfelelően fel tudjuk építeni a játékot, akkor lehet esélyünk a pont vagy a pontok megszerzésére. Fontos, hogy megtaláljuk azt a helyet, ahol meg tudjuk bontani ellenfelünk védekezését, ha ez sikerül, akkor helyzeteket teremthetünk a kapu előtt. Vannak nehézségeink, viszont ezzel kapcsolatban elmondhatom: elég bő a keretünk ahhoz, hogy az ilyen helyzeteket meg tudjuk oldani. Még mindig az ismerkedés fázisában vagyunk, de nagyon jó szellemű a társaság, mindenki igyekszik a csapatba kerülni, az egység is nagyszerű, és ha ezt meg tudjuk tartani, akkor eredményesek lehetünk az előttünk álló időszakban. A Budapest Honvéd meghatározó szerepet tölt be a pályafutásomban, serdülőtől felnőttkoromig ott játszottam, háromszor voltam a csapat edzője, három alkalommal kupadöntőt játszottunk, ötször kijutottunk a nemzetközi porondra, szép emlékek kötnek a klubhoz. Ugyanakkor ettől most eltekintek, hiszen azért dolgozom, hogy a Mezőkövesd minél eredményesebben szerepeljen vasárnap. Annak örülök, hogy az új Bozsik-stadionban léphetünk pályára, ott voltam a megnyitón, nagyon szép létesítmény, megérdemelte a klub a komplexumot.

Az MZSFC várható összeállítása: Piscitelli – Farkas D., Pillár, Kocsis G., Lakvekheliani – Cseke, Karnitski (Chrien) – Vutov (Vojtus), Cseri, Nagy D. (Calcan) – Jurina (Drazic).

Labdarúgó NB I. hétvégi program

Péntek, 15.30: ZTE FC – Gyirmót FC Győr, 17.45: Paksi FC – Kisvárda Master Good, 20.00: Újpest FC – Mol Fehérvár FC.

Vasárnap, 13.30: Debreceni VSC – Puskás Akadémia FC, 15.45: Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC, 18.00: Ferencvárosi TC – MTK Budapest.

(A borítóképen: Supka Attila vezetőedző)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!