Halottak napi megemlékezés

2021.10.29. 11:00

Az olimpiai család elhunyt tagjaira emlékeztek

Olimpiai bajnokok, a Nemzet Sportolói, sportvezetők és sportbarátok vettek részt szerda délelőtt a Magyar Olimpiai Bizottság halottak napi megemlékezésén a Farkasréti temetőben, az Olimpiai Bajnokok Falánál.

Az eseményen számos olimpikon, bajnok, sportvezető is részt vett, köztük Hammerl László, a Nemzet Sportolója, az olimpiai bajnok Sákovicsné Dömölky Lídia, Gelei József, Gedó György, Szentmihályi Antal, vagy a Belgiumban élő ezüstérmes Maros Magda, vagy Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizotttság alelnöke is.

– A közgyűlések, az év végi vacsorák és más események mellett a halottak napi megemlékezés is az olimpiai család egyik ünnepe – mondta az Olimpiai Himnusz elhangzása után Kulcsár Krisztián MOB-elnök, majd emlékeztetett arra, hogy a MOB szervezésében 1994 óta minden évben összegyűlnek a Farkasréti temetőben, hogy megemlékezzenek az olimpiai család halottairól.

Az ünnepség végén a különböző szervezetek koszorúztak az Olimpiai Bajnokok Falánál. A MOB koszorúját Kulcsár Krisztián és Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a NOB tagja, az Emmiét Sárfalvi Péter helyettes államtitkár, a Külgazdasági és Külügyminisztériumét Iglói Nagy István főosztályvezető és Gyurta Dániel NOB-tag, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjáét Fábián László jelenlegi és dr. Nébald György korábbi elnök helyezte el.


A magyar olimpiai család, előző halottak napi megemlékezés óta elhunyt, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez és Miskolchoz kötődő tagjai:

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, a hazai olimpiarendezés lelkes támogatója 56 évesen halt meg.

Rónai Kálmán birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, elnökségi tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, a megyei szövetség elnöke, 75 éves volt.

Puhl Sándor nemzetközi labdarúgó játékvezető, az 1994-es, Egyesült Államokban rendezett világbajnoki döntő bírája, az MLSZ játékvezető bizottságának alelnöke, a MOB tagja, Miskolc szülötte, aki Emődön gyerekeskedett, Mezőkövesden vizsgázott, 65 éves volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!