BKG-Prima Szigetszentmiklós vs. Diósgyőri VTK

2021.10.31. 20:37

A második negyedben beindultak

Green és Jovanovic vezérletével, magabiztos idegenbeli győzelmet aratott a DVTK.

Berecz Csaba

Forrás: dvtk.eu

A női kosárlabda NB I 7. fordulójában, vasárnap este az újonc BKG-Prima Szigetszentmiklós csapatának vendége volt a Diósgyőri VTK együttese.

A találkozó első gólját a piros-fehérek szerezték Jovanovic révén, a hárompontos vonal mögül, majd a 4. percben Campisano közelijét követően először volt az előny a hazaiaknál (8-7). A szigetszentmiklósiak amerikai légiósa után a montenegrói, vagyis Zivaljevic is a palánk alól volt eredményes, majd megmutatta, hogy távolról is tud pontosan célozni (13-7). Mivel a diósgyőrieknél nagyon nem sültek a dobások, edzőjük időt kért. Kellett egy kis idő, amíg ezen a téren összeszedte magát a DVTK, de Jovanovic és Aho duplája után visszavették az előnyt, azonban az első játékrész végén egyenlített a házigazda, Angyal büntetőivel (17-17).

A második menetben is Jovanovic szerezte az első találatot, de aztán Campisano következett egy duplával, majd egy triplával, Földi edző pedig időkéssel (22-19). A hazai légiósok jól teljesítettek (26-21), de ebbe nem nyugodtak bele a diósgyőriek, a 15. percben Kiss A. centergólja után ismét náluk volt az előny (26-27). Nem sokkal később a vendégek részéről Green háromszor egymás után is eredményes volt (32-39), mert a center bejátszások jól működtek. Tóth F. is iparkodott, ő is bevitt két palánk alatti gólt, de ez a negyed egyértelműen Greenről szólt (34-43). A negyed végére azzal kerekedett tízre a Diósgyőr előnye, hogy a dudaszó pillanatában, Jovanovicnak a saját térfeléről eleresztett dobásánál Davis szabálytalankodott, emiatt a DVTK játékosa három büntetőt dobhatott, és mind célba is ért (36-46).

Magabiztosan

A térfélcserét követően Kányási és Green találatai hizlalták a vendégek előnyét (36-50). Utóbbi játékoson kívül Jovanovicot sem igazán tudták levédekezni a hazaiak, a két húzóember jó játékával egyre magabiztosabban játszott és vezetett a DVTK. A 25. percben Kányási közelijével már 20 egység volt a csapatok között (40-60), és nem sokkal később a 21 pontnál járó Greent le is ültette Földi edző pihenni. Ám a piros-fehérek nélküle is folytatták lendületes támadásaikat, és miközben jól védekeztek, az előnyük a negyed végére kerek harmincasra nőtt, és ekkora tulajdonképpen el is dőlt a meccs (47-77).

A záró játékrész ponttermelésében előbb Kányási, majd Kiss A. egységei haladták túl a tízet, majd a 36. perc elején, Aho sikeres közelije után a hazaiak edzője kért időt (50-87). Ez valamelyest hasznukra volt, de aztán megint a DVTK következett (61-96), a végén pedig két hazai kozmetikázó dupla (65-96).


BKG-Prima Szigetszentmiklós – Diósgyőri VTK 65-96 (17-17, 19-29, 11-31, 18-19)

Szigetszentmiklós, 300 néző. V.: Kapitány, Varga-Záray, Rózsavölgyi.

BKG-Prima Szigetszentmiklós: ZIVALJEVIC (12/3), Angyal (13/3), Davis (2), Aldazabal (6), CAMPISANO (21/3). Csere: Vári (-), Raus (5/3) Kovács V. (4), Suppán (-), Benke (2), Varga A. (-). Vezetőedző: Gedei Tibor.

Diósgyőri VTK: Medgyessy (2), KÁNYÁSI (13/3), JOVANOVIC (18/3), Kiss A. (11), GREEN (24). Csere: Aho (7/3), Bernáth (11/3), TÓTH F. (10), Vég-Dudás (-), Bacsó (-). Vezetőedző: Földi Attila.

Kipontozódott: Davis a 35. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!