kerékpár

2021.09.09. 18:00

V. Bükk Kupa kerékpárverseny

A Saint-Gobain V. Bükk Kupa – Somogyi József kerékpáros emlékverseny egyik kísérőrendezvénye a szeptember 11-i hobbikerékpár-túra.

– Idén harmadszor rendezzük a Bombastic családi és céges túrát, melyen a Bükk Kupa útvonalán, családias, baráti hangulatban lehet feltekerni Jávorkútra. A célnál a gyerekeknek további programokat kínálunk, többek közt ügyességi pálya, rajzverseny és játszóház várja az odalátogató kicsiket. A huszonöt kilométeres túrán bárki részt vehet, aki szeret kerékpározni – mondta Somogyi László főszervező, majd hozzátette: – Szombaton 9 órakor a Városház térről indulunk, végig együtt haladunk, senkit nem hagyunk hátra. A Diósgyőri várnál lesz az első pihenőpont, itt lehet majd fotózkodni, és akár csatlakozni is a rendezvényhez. A vártól továbbhaladva a lillafüredi Hámori-tónál lesz a következő megálló, ahol meg lehet pihenni, ugyanis megvárjuk a leszakadókat. A tervek szerint utána már csak Jávorkúton állunk meg, de ha igény mutatkozik rá, akkor a jávorkúti elágazásnál is beiktatunk egy pihenőt. A szombati esemény nevezési díjaiból befolyt összeget a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ javára ajánljuk fel. A túrát sikeresen teljesítők emlékérmet és oklevelet kapnak.

A szervezők a Bükk Kupa vasárnapi főversenyére továbbra is várják a jelentkezőket a Miskolci Road Cycling Club Facebook-oldalán. A rajt 10 órakor lesz a bánkúti út jávorkúti elágazásánál, ahol akár helyszíni nevezőket is fogadnak. A 10 kilométeres időfutamverseny keretében 350 méteres sprintszakaszt iktatnak a műsorba, és a leggyorsabbakat külön díjazzák, az ugyancsak vasárnapi, 13 órakor kezdődő V. Mini Bükk Kupán pedig a legkisebb gyerekek (a felső korhatár 11 esztendő) vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!