női futsal

2021.09.14. 09:30

Mindkettő az első helyért

A volt bajnok a második évadát kezdi majd el a futsal NB II.-ben, de lesz újonc is.

Molnár István

20210207 Békéscsaba Női Futsal NB II. Keleti csoport Csorvási SK - MISKOLCI VÉNUSZ női bajnoki futsal mérkőzés Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Illusztráció

A női futsal NB II.-ben két csapat képviseli majd a megyei színeket a 2021/2022-es évadban. Az nem meglepő, hogy a 2012- es bajnokcsapat, a Miskolci Vénusz ott lesz a szeptember 25–26-i startnál, az már talán inkább, hogy Mályi SE WG néven másik borsodi együttes is indul a pontvadászatban, a 8 klubot felvonultató Keleti csoportban.

– Sorban a második évadunkra készülünk az NB II.-ben – nyilatkozta Juhász Viktor, a Vénusz elnöke. – Az előző szezonunk nem volt rossz, bronzérmesként zártunk a Keleti csoportban, mindössze egy ponton múlt a bajnoki cím. Úgynevezett tapogatózó telefonhívást kaptunk azzal kapcsolatban, hogy esetleg vállalnánk-e az NB I.-es szereplést, de jeleztük, hogy most nem áll szándékunkban az élvonalban indulni, mert még mindig nem érezzük elég erősnek a csapatot ahhoz, hogy ne csak ott legyen az NB I.-ben, hanem eredményes is legyen. Meg különben is: mi a bajnokságban szeretnénk kiharcolni a feljutást. Egyébként ebben a szezonban a célunk az lesz, lehet, hogy a legjobbak legyünk, aztán majd kiderül jövőre, hogy vállaljuk-e a feljebb lépést. Az edzőnk maradt Volodimir Kolok, meg vagyunk elégedve a munkájával. Vagyis a jövőben is vele képzeljük el az együttműködést, ugyanis kialakult egy jó csapategység, ami nyilván az ő érdeme is, illetve a lányokon látszik, hogy rengeteget fejlődtek. A keretünk egyelőre nem végleges, le kell még tisztázni, hogy pontosan ki tud részt venni a munkában.

Találkoztak, beszélgettek

A Mályi SE WG egy új formáció, amelynek edzője Jakó István.

– Az egykori játékosaimmal sokat beszélgettünk, találkoztunk, elmondták, nem érzik magukat jól abban a helyzetben, amelyben vannak, s örülnének annak, ha megpróbálnánk újra együtt dolgozni – kezdte a szakember, aki 2003 és 2017 között kisebb-nagyobb megszakítással dolgozott a női labdarúgásban. – Mályiban élek három éve, megkerestem ezzel az ötlettel Zámbó Sándor egyesületi elnököt, aki minden tekintetben felajánlotta a segítségét. Amikor nekifogtunk, azt mondtam: akkor érdekel az egész, úgy menjünk neki a sorozatnak, ha a bajnoki címért fogunk játszani, másodiknak, harmadiknak, negyediknek lenni nem cél az NB II.-ben, amelynek nyilván nem olyan a színvonala, mint az NB I.-nek. Mindezt nem azért jelentettem ki, hogy csak úgy mondjak egy nagyot, ennek az alapja az volt, hogy ismerem a játékosokat, a képességeiket. Vannak nálunk tapasztalt futballisták, akik jól ismerik azt a focit, amit játszatni szeretnék velük, de a keretünk még kialakulóban van. A szövetségben Tiszaújváros van leadva hazai helyszínként, de ez még nem száz százalék. Ennek megoldására van még egy kis időnk, meglátjuk, hogy végül itt vagy máshol, más csarnokban fogjuk fogadni az ellenfeleinket. Egyébként várjuk a lányokat, aki kedvet érez a szakág iránt, kereshet bárkit a Mályi SE-nél.


A női futsal NB II. mezőnye

Keleti csoport (8): Bodon Péter FC, Eger SE, Kiskunhalasi Szilády RFC, Mályi SE, Miskolci Vénusz, MVFC Berettyóújfalu, Tiszai Sportcentrum, Újfehértói SK.

Nyugati csoport (8): Almásfüzitői SC, Dunaújváros, ELTE BEAC, Kalafa Futsal, Kelen SC, Máltai SE, SK Tóalmás, Újpest FC.

(A borítóképen: A Vénusz az idén is NB II.-es lesz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!