Rally

2021.09.10. 09:30

Kecelre készülnek a „Kapkodók”

A 24 órás Rallycross versenynek második alkalommal vág neki a zubogyi csapat.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Ebben az évben is lesz borsod megyei résztvevője a nagy népszerűségnek örvendő, 24 órás rallycross versenynek. A keceli eseményen a Kapkodók Rally Team hét fővel és egy jól felkészített autóval vág neki a fáradságos, nagy kitartást igénylő futamnak, méghozzá a jó helyezés reményében.

Két éve léteznek

A rokonokból és barátokból álló Kapkodók Rally Team 2019-ben alakult kifejezetten a 24 órás autóversenyre, amely akkoriban kezdett teret hódítani magának. Lelkesen, ámde tapasztalanul, csak a videókat, beszámolókat nézve próbáltak felkészülni a megmérettetésre. Az OPEL Astra G OPC-t is saját kezűleg alakították át versenyautóvá, amivel először 2019 őszén, a Nyírádi Rallycross Arénában álltak rajthoz.

– A KapKodók nevet a csapatvezetőnk találta ki, mert az első versenyünk előtt nagyon „kapkodva” sikerült mindent elintéznünk – fogalmazott Zubogyon Pozsgai Viktor, a team egyik tagja. – Az autó a felkészülési idő végén gördült ki a garázsból, még a matricázásra sem volt idő. A próbakör után mindenki megfeszített munkájával tudtuk végül az utolsó rajtrácsra kiküldeni az Opelt, ezért elég csupaszra sikerült a bemutatkozás. Akkor 90 csapat nevezett, végül sok kalandot átélve a huszadik helyen értünk be, nagyobb műszaki hiba nélkül, sok tapasztalatot gyűjtve.

A tavalyi év kimaradt, a mindenki által ismert pandémiás helyzet miatt nem volt lehetőség sem készülni, sem rajthoz állni. A zubogyiak azonban idén újra vállalják a megmérettetést. Az egész éves felkészítés, szerelés, javítás után végül egy ütőképes autóval lesznek ott a hatvan benevezett csapat között ezen a hétvégén Kecelen.

Sok fejlesztés az autón

A Kapkodó Rally Team tagjai az idei évre a 2019-ben megszerzett tapasztalatok alapján fejlesztettek és módosítottak, természetesen a szabályok adta keretek között maradva. Új gumikat választottak, légszűrőt helyeztek át az utastérbe, valamint a tönkrement alkatrészek cseréje is megtörtént. Kommunikációs lehetőséget építettek ki a boksz és az autó között, amire a verseny jellege miatt volt szükség, hiszen az egyszerre a körpályán lévő 60 autó nagy port kavar, valamint akár óránként is módosítja a jól használható nyomvonalakat.

Kiszolgálják a szurkolókat

– A versenyzés mellett szeretnénk a szurkolóinkat is jobban kiszolgálni. Éppen ezért idén a futamról már a csapat saját csatornáin is igyekszünk folyamatosan beszámolni. Bejelentkezések, videók és fotók, valamint bejegyzések formájában is. Az autónkra a közösségi médiában meghirdetett „szépségverseny” keretében is lehet szavazni. Arra kérünk mindenkit, hogy kövessetek minket és szurkoljatok nekünk – tette hozzá Pozsgai Viktor, a csapat tagja, Zubogy község polgármestere.

Kapkodók Rally Team

Csapatvezető : Pozsgai Gergely

Tagok: Elek Attila, Pozsgai Viktor, Ondreák Péter, Cserpák Tamás, Kovács Krisztián, Pozsgai Marcell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!