PannErgy–Miskolci VLC

2021.09.20. 12:30

Hátránnyal utaznak a visszavágóra

Kétgólos miskolci vereséggel zárult a Szentes elleni Magyar Kupa-összecsapás.

Marosréti Ervin

Fotó: Vajda János

Két bajnoki vereség után Magyar Kupa-mérkőzés várt a miskolci vízilabdásokra, akik a sorozat nyolcaddöntőjében a Szentest látták vendégül a párharc első mérkőzésén. Az alföldiek a hét közben bravúrt hajtottak végre a bajnokságban, hiszen legyőzték a magasabban jegyzett BVSC-t. Az MVLC ettől függetlenül győzelmi reményekkel szállt vízbe, mert minden sikerélmény erősíti a rendkívül fiatal keret hitét.

Kapuspercek

Az első néhány perc a kapusokról szólt: Hoferica és Kovács K. is perceken keresztül megőrizte a kapuját a góltól, ám a játékrész feléhez közeledve Chilkó betalált a hazai hálóba. A válaszra sem kellett sokáig várni, Biros távoli lövésére nem volt ellenszer. Hoferica teljesítményére pedig nehéz volt szavakat találni, mert a folytatásban több bravúrt is bemutatott, ennek köszönhetően a Szentes nem tudott meglépni. A másik kapu előtt azonban sok volt a pontatlanság, a hazai lövéseket rendre blokkolták, és néhány könnyedén elszórt labda is bosszantotta a közönséget.

Hosszú góltalanság

A második ráúszáskor a vendégek újra elhozták a labdát, majd fórból Chilkó talált be, amivel ismét a Szentes állt jobban. Nem volt sok gól, a csapatok a jó védekezésre alapozták a játékukat. A látogatók kapuja előtt Biros vállalkozott a legtöbbet, de a lövéseit nem kísérte szerencse. A vészes gólcsend miatt mindkét szakvezető időt kért, de a holtpontról így sem sikerült elmozdulni.

A második negyedben egyetlen gól született, így a nagyszünetben a Szentes állt jobban. A második félidő elején Seman ugyan betalált, de nem adták meg a gólját, majd két Hoferica-bravúrra is szükség volt ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a vendégek előnye. A volt miskolci, Hornyák átlövésével szemben azonban már a hazai kapus is tehetetlen volt (1–3), a harmadik negyed derekánál nehéz helyzetbe került az MVLC. Akkor pedig még inkább, amikor távolról Pellei F. is betalált, bődületes erővel lőtt középre, a keresztléc alá. A hosszú miskolci gólszünetet Várkonyi törte meg egy pattintott átlövéssel, de az utolsó nyolc perc előtt mégis háromgólosra hízott a Szentes vezetése, Garancsy lövése ugyanis blokkról surrant a hosszú sarokba.

Izgalmas hajrá

Seman gyors találata visszaadta a miskolci reményeket, erre azonban két támadással később Hornyák válaszolt, ami ismét megnyugtathatta a látogatókat. Az MVLC azonban nagyot harcolt: öt perccel a vége előtt előbb Sélley-Rauscher lőtte ki szépen a rövid alsó sarkot, majd Várkonyi is kihasznált egy emberelőnyt, amivel egyre csökkent a hátrány. Az egyenlítés helyett azonban Matyók szélről ellőt labdája talált utat a miskolci kapuba, amivel két perccel a vége előtt eldőlt a találkozó sorsa.

Az oda-vissza vágós párharc második mérkőzését október 6-án rendezik meg Szentesen. Az első meccsen látottak alapján nehéz dolga lesz a miskolci gárdának.


PannErgy–Miskolci VLC – Metalcom Szentes 5–7 (1–1, 0–1, 1–3, 3–2)

Miskolc, 200 néző. V.: Kollár Gy., Fodor R.

PannErgy–MVLC: Hoferica – Krasznai (-), Sisán (-), Seman (1), Böröczky (-), Vismeg B. (-), Biros B. (1). Csere: Sélley-Rauscher D. (1), Várkonyi Á. (2), Tőzsér D. (-), Nagy N., Tanczer (-), Vismeg Zs. (-). Vezetőedző: Kis István.

Metalcom Szentes: Kovács K. – Kókai (-), Pellei K. (-), Lajkó (-), Chilkó (2), Hegedűs B. (-), Takács J. (-). Csere: Bozó P. (-), Pellei F. (1), Mátyók N. (1), Kürti-Szabó M. (-), Garancsy A. (1), Hornyák O. (2). Vezetőedző: Pellei Csaba.

Gól/emberelőnyből: 2/13, ill. 4/9

Gól/büntetőből: 0, ill. 0

Kis István: – Gratulálok a Szentesnek, nagyon jól játszott, remekül küzdött. Az emberelőnyös kihasználáson javítanunk kell, mert most is az volt a vereség oka. A védekezéssel többnyire elégedett voltam, az viszont, hogy három negyeden keresztül egy gólt lőttünk, nagyon kevés. Várjuk a visszavágót, igyekszünk Szentesen bravúrt végrehajtani. Természetesen nem adjuk fel a továbbjutás esélyét.

Pellei Csaba: – Kézben tartottuk a mérkőzést, viszont rengeteg komoly ziccert hibáztunk el, ami megbosszulta magát. Ennek köszönhetően végig meccsben tartottuk a Miskolcot, egyszer sem tudtunk annyira ellépni, hogy nyugodtak legyünk. Jó esélyünk van a továbbjutásra, de természetesen a párharc nem dőlt el. Hazai pályán viszont bebiztosíthatjuk a legjobb nyolc közé jutást.

(A borítóképen: A szentesiek (sötét sapkában) vannak előnyösebb helyzetben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!