DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sport­akadémia

2021.09.01. 13:00

Egy tucat, plusz kettő jégkorongost jelöltek az utánpótláskeretbe

Talán még soha nem volt példa arra, hogy az utánpótláskeretekbe tizennégy miskolci jégkorongost jelöljenek.

Kolodzey Tamás

Fotó: DVTK.EU

Alighanem madarat lehetett fogatni a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sport­akadémia vezetőivel, amikor kézhez vették az országos szövetség értesítését.

Ebben az állt, hogy tizennégy játékosukat hívták meg az U20-as, az U18-as és az U16-os mezőny válogatott keretébe. Az idősebbek Kijevbe, a felnőttkor küszöbére érkezők a budapesti Négy Nemzet Tornájára, a legfiatalabbak pedig a sátoraljaújhelyi regionális táborba utazhattak és utazhatnak.

– Nehéz lenne összeszedni az elmúlt évek pontos, szám szerinti mérlegét, a nagyságrend azonban hatalmas büszkeséggel tölt el minket még akkor is, ha „csak” felkészülési tornákról van szó – mondta Mayer Péter, a diósgyőri akadémia szakmai igazgatója. – A több mint egy tucat meghívás a nálunk folyó sokrétű munka elismerése: mind a fiúk, mind a szervezet megdolgozott azért, hogy jobban látszódjunk ezen a jövőnk szempontjából kiemelten fontos területen. A gyerekeknek mindig azt hangsúlyozom, hogy úgy lesz teljes a pályafutásuk, ha egyszer vagy akár többször is a címeres mezt is magukra ölthetik.

(A borítóképen: Az akadémia vezetői: Mayer Péter szakmai és Nagy Ádám operatív igazgató)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!