PannErgy Miskolci VLC

2021.09.13. 10:30

Az első félidőben eldőlt

A második fordulóban, szombaton, a fővárosban ugrott medencébe a miskolci vízilabdacsapat.

Tóth Zoltán

20210908 Miskolc E.ON FérfiOBI Osztályú Bajnokság férfi vízilabda mérkőzés, PannErgy-MVLC-Miskolc - BudapestiHonvéd Sportegyesüle. Fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Képen: Uliganyec Szergej PannErgy-MVLC-Miskolc edző

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Nyílt napot tartottak szombaton a BVSC-Zugló-sporttelepen, amelynek zárásaként OB I.-es vízilabda-mérkőzést tekinthettek meg az érdeklődők. S ha már vizes sport, a találkozó felvezetése sem volt akármilyen: a vasutasok szinkronúszói tartottak látványos bemutatót, nagy sikerrel.

Nem sikerült

A felvezetés a hazaiakra volt jó hatással, a Kemény-legények kapufával mutatkoztak be, majd Hofericának volt két védése, miközben átellenben a miskolciak támadásai a jól védekező hazai játékosokban vagy Kardos kapusban akadtak el. A negyed közepe felé tartva emberelőnyben Szabó nyitotta a sárga sapkások góljainak sorát (1–0), amelyet még három találat követett ebben a játékrészben, Nagy M. egyszer, Gyárfás kétszer volt eredményes, miközben a vendégeknek nem sikerült kapuba találni (4–0).

Áldozati bárány?

Sélley-Rauscher kapufája után Vismeg Zs. gólja jelezte a második negyed elején: ellenfél is van a vízben (4–1). A vasutasok továbbra is remekül védekeztek, mondhatni, nem engedték kapujuk közelébe a miskolciakat, ellenakcióik pedig rendre veszélyt jelentettek Hoferica kapujára. Könnyű labdákat vesztettek támadásban a fekete sapkások, középen Semant alaposan megdolgozták a rá figyelők, így azután egyre nőtt a különbség a két csapat között, Nagy M., Pásztor, Gyárfás, Mészáros és Tátrai jegyzett gólt. A negyed végén többen áldozati bárányként aposztrofálták a miskolciakat, nem véletlenül, hiszen ekkor már nyolcgólosra duzzadt hátrányuk (9–1).

A nagyszünetben kapuscserét határozott el Kis mester, lehet, ez is közrejátszott abban, két kapufával kezdtek a vasutasok. A vendégek támadásai ugyanakkor jobbára elhaltak a remekül védekező hazaiak kapuja előtt. Tátrai szerezte a sárgák tizedik gólját, és bár Moravcsik brillírozott a kapuban, Csapó találata azt jelentette, hogy tíz van közte (11–1). Gyászos vereségnek nézett ki ekkor ez a találkozó, de szerencsére a miskolciak nekidurálták magukat. Egy emberelőnyös szituációban időt kértek, sort cseréltek – mondhatni eredménnyel, hiszen megnyerték ezt a negyedet. Várkonyi, Böröczky, Vismeg B. lőtte a miskolciak góljait, Moravcsik pedig több bravúrt is bemutatott (11–4).

Felzárkóztak

Bár negyedszer is a hazaiak hozták el kezdésnél a labdát, el is vesztették azt, ám a vendégek két emberelőnyös helyzetet is elhibáztak. Moravcsik továbbra is lehúzta a rolót, csak Batizi végletekig kijátszott találata és Tátrai bombája akadt be (13–4). Az ellenoldalon Seman rendre víz alá került, ám sokáig a síp néma maradt ezekben a szituációkban. Azután remek hajrát nyitottak a vendégek, Sisán találatával, majd két ötöst is kaptak – sajna, csak az egyiket értékesítették, Krasznai révén –, de szerencsére Moravcsik bravúrt bravúrra halmozott a kapuban, miközben két megúszással sikerült faragniuk a hátrányon a miskolciaknak, akiktől Sélley találata után Vismeg Zs. állította be a végeredményt, megnyerve csapatának ezt a negyedet is (13–8).


BVSC-Zugló – PannErgy Miskolci VLC 13–8 (4–0, 5–1, 2–3, 2–4)

Laky uszoda, 250 néző, V.: Kun Gy., Zelki.

BVSC-Zugló: KARDOS – Mészáros (-), Pásztor (1), GYÁRFÁS (3), Ágh (-), Csapó (1), Batizi (1). Csere: Szabó II. (1), NAGY M. (2), TÁTRAI (2), Kovács (1), Irmes (-), Mészáros (1). Vezetőedző: Kemény Kristóf.

PannErgy Miskolci VLC: Hoferica – Várkonyi (1), Biros (-), VISMEG ZS. (2), Seman (-), Böröczky (1), Sélley-Rauscher (1). Csere: MORAVCSIK (kapus), Vismeg B. (1), Krasznai (1), Tőzsér (-), Sisán (1), Tanczer (-), Nagy N. (-). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 6/2, ill. 10/5.

Gól kettős emberelőnyből: 0, ill. 1/0.

Gól ötméteresből: 0, ill. 2/1.

Kemény Kristóf: – Eléggé szezonkezdeti volt ez a találkozó, két és fél negyedig gyakorlatilag hibátlan volt a játékunk. Amit azután csináltunk, nagyon-nagyon nem tetszett. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy „égjünk” egy olyan meccsen, amelyen akár 15 góllal is nyerhetnénk. Betudom ezt a szezonkezdetnek, de ilyen könnyelmű kilengésekre nem vagyok vevő! Azon kell most dolgoznunk, hogy az a tetszetős két és fél negyed kitolódjon háromra, három és félre, ugyanis ez a teljesítmény számomra még nagyon instabil.

Kis István: – Úgy érzem, jól kezdtük a találkozót, jól védekeztünk, ám kihagytuk az emberelőnyös helyzeteinket, és kapkodóvá vált a játékunk. Gólokat kaptunk, amelyekre képtelenek voltunk válaszolni. Elfogadhatatlan volt a kapusteljesítményünk az első félidőben, ugyanis kielemeztük, ki, hova lő a vasutasoknál, és jobbára ez is történt, ám Hoferica ezúttal betlizett. Kértem, zónában támadjuk le az ellenfelet, ebből sem sok valósult meg. Csúfos lett az állás, hiszen volt 10–1 is, váltanunk kellett. Jól sült el a kapuscsere és az is, hogy „kimentünk” szorosra. A BVSC is kiengedett biztos vezetése tudatában, így kicsit szorossá tudtuk tenni a végeredményt. Alaposan ki kell elemeznünk ezt a találkozót. Gratulálok a ­BVSC-nek, sok sikert neki az Európa-kupában!

(A borítóképen: Kis István – középen, fehérben -, a miskolciak edzője nem volt boldog)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!