PannErgy-MVLC

2021.09.11. 14:30

A BVSC-hez utazik az MVLC

Az OB I.-es vízilabda-bajnokság 2. körében szombaton 17.00-tól a fővárosban játszik a PannErgy-MVLC.

Molnár István

Fotó: Kozma István

Szerdán, hazai környezetben vívta a 2021/22-es férfi OB I.-es bajnokság első meccsét a PannErgy-Miskolci VLC gárdája. A megyeszékhely együttese 12–8-as vereséget szenvedett a Budapest Honvéd alakulatától. Az MVLC-nél a kezdőcsapat tagjaként három, míg csereként további négy, nyáron igazolt pólós debütált.

– Van, aki egész jó teljesítményt nyújtott, viszont vannak olyanok is, akiktől sokkal többet várok – kezdte Kis István, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – Krasznai Bendegúz és Tőzsér Dávid szinte zökkenőmentesen lett tagja az itteni közösségnek, előbbi kettő, utóbbi egy találatot szerzett. Tanczer Tamás kellemes csalódás, neki is sikerült góllal debütálnia miskolci színekben. Böröczky Marcell szép találatot ért el, de tőle többet várok, miként Várkonyi Ádámtól is, akinek picit nehezebben megy a beilleszkedés, amit igyekszünk segíteni. Sélley Rauscher Domonkos sokkal jobb vízilabdázó annál, mint amit szerdán mutatott. Nem úgy jött ki neki a játék, reméljük, folyamatosan javul majd a teljesítménye. Nagy Norbert elég keveset tudott játszani, hiszen vele együtt van három centerünk, de a vízben töltött ideje lesz majd még több is.

A szerdai összecsapást is értékelte a miskolciak szakvezetője.

– A meccs elején elég sok rossz passzunk volt, ami nem megengedett – szögezte le Kis István. – Természetesen ez betudható annak, hogy nagyon fiatal átlagéletkorú a csapat, illetve a figyelmetlenségnek és az összeszokatlanságnak. Nincs más utunk, mint gyakorolni, gyakorolni, kétkapuzni folyamatosan... A félidőben csak 6–5-re vezetett a Honvéd, tetszett, ahogyan a második negyedben küzdöttünk, ekkor át is vettük a vezetést 5–4-re. Addig pariban volt a két csapat, ami igaz a kiállítási arányra is. A harmadik játékrészben, sajnos, nem tudtunk betalálni ellenfelünk kapujába, és az is bennünket zavart meg, hogy az időmérésben adódó technikai hiba miatt háromszor kellett elkezdenünk védekezni emberhátrányban. Ebben a negyedben görcsösek voltunk, becsúsztak védekezési hibák, elöl pedig elkapkodottak voltak a megoldások, szóval van bőven min dolgoznunk, de tudom, hogy a srácok mindent megtesznek majd a javulás érdekében. Összességében majdnem duplaannyi kiállítást kaptunk, mint a Honvéd, amiből nem könnyű jól kijönnie ennek a fiatal, formálódó társaságnak.

Alig volt csere

A szombati ellenfél (kezdés 17 órától a Szőnyi úti uszodában), a BVSC-Zugló nem ugrott medencébe a hét közben, a Metalcom Szentes elleni meccsét szeptember 15-re halasztották.

– Ennek az volt az oka, hogy a napokban véget ért junior-világbajnokságon – amelyen a magyar válogatott negyedik lett – két játékosuk szerepelt – tette hozzá Kis István. – A BVSC Európa-kupa-induló, tavaly is nagyon jó, összeszokott csapata volt, a nyáron pedig alig volt csere a keretében. A Honvédtól is erősebb, keményebb gárda a fővárosi vasutascsapat, de bízom abban, hogy tudunk velük egy jó meccset játszani. Remélem, tanultunk a szerdán elkövetett hibákból, és megmutatjuk, hogy támadásban sokkal hatékonyabbak vagyunk. A BVSC-nek ez lesz a debütáló találkozója a szezonban, nekünk a második mérkőzésünk, úgyhogy kevésbé leszünk, lehetünk már feszültek.


A névadó fia

A BVSC-nél idén februártól látja el a vezetőedzői feladatokat Kemény Kristóf. A fiatal szakvezető a magyar válogatott szövetségi kapitányaként háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénes – aki a Miskolc-Egyetemvárosban található uszoda névadója – fia.

(A borítóképen: Vismegék (fehér sapkában) ma újabb bajnokit játszanak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!