floorballcsapat

2021.08.29. 18:00

Az indulás biztos, a névről majd később döntenek

A 2021/22-es évadban is lesz megyei floorballcsapat, a férfi OB II.-ben.

Berecz Csaba

20200216 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Kazincbarcikai Ördögök – Dunaújvárosi Egyetem-Rudas FT floorball országos bajnokság. képen: Üveges Gábor

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A férfi floorball OB II. 2020/21-es idénye rövidre sikeredett, a pandémia miatt a Keleti csoportba sorolt három együttes – amelyek között egy sportszervezetnek, a Miskolci Floorball Egyesületnek két csapata is szerepelt Kazincbarcikai Ördögök névén, A és B együttessel – a bajnoki alapszakasz 6 mecscsét közel nyolc hónap alatt játszotta le. De a tabella itt legalább teljes lett, a férfi OB II. Nyugati csoport négy csapata viszont mindössze négy mecscset tudott le, 2020. november 7-e után egyetlen összecsapást sem rendeztek meg ebben a csoportban. Elsősorban emiatt elmaradt az OB II.-es rájátszás is, így bajnokot sem hirdettek az osztályban.

A Kazincbarcikai Ördögök A együttese hiába nyerte meg mind a négy meccsét, az alapszakasz után nem volt további programja.

– Őszintén szólva nem tudom, hogy elfogadták volna-e a nevezésünket az OB I.-re, de ez fel sem merült, a csapat tagjaival, a játékostársakkal abban állapodtunk meg, hogy maradunk az OB II.-ben – válaszolta megkeresésünkre Szabó Ákos, a klub elnöke. – Úgy tudjuk, hogy nyolccsapatos lesz a mezőny a második a vonalban, a lebonyolításról és a bajnoki rajtról egyelőre nem tudunk pontosat, valószínűleg a jövő hónap végén vagy október elején játszhatjuk az évad első tétmeccsét. Az előző idényben meglehetősen kevés mérkőzésen tudtunk pályára lépni a Covid–19 okozta helyzet miatt, a Magyar Kupában egy meccset sem játszhattunk, remélhetőleg ez most másképp lesz.

Egy csapatot

Arra a kérdésre, hogy az idén is két csapatot indítanak-e, a klub első embere nemmel válaszolt.

– A tavalyi évad előtt viszonylag sokan jártak az edzésekre, ezért neveztünk két együttest, most kevesebben vagyunk, és mivel nem szeretnénk, hogy létszámproblémáink legyenek, biztosra megyünk, és csak egy csapatot neveztünk az OB II.- re – mondta Szabó Ákos.

Még egy témát szóba hoztunk, azt, hogy marad-e a korábbi név.

– Mármint melyik? – kérdezett vissza Szabó Ákos, majd miután a Kazincbarcikai Ördögök nevet említettük, így folytatta: – Sportszervezetünk neve Miskolci Floorball Egyesület, sokáig ezt a nevet használtuk, akkor lettünk Kazincbarcikai Ördögök, amikor Barcikán leltünk otthonra, mert a létesítménygondjainkra ott kínáltak megoldást. Sajnos tavaly a pandémia miatt nem tudtunk Kazincbarcikán játszani, edzeni, és Felsőzsolcára kerültünk, itt jutottunk pályához, és azóta is ide járunk edzeni, mert a palánkunk is átkerült ide. Hogy milyen néven szerepelünk, arról még nem hoztunk döntést, idővel erre is sor kerül, mire elkezdődik a bajnokság, addigra biztosan eldől.


A 2020/21-es férfi floorball OB II. Keleti csoport végeredménye

1. Kazincbarcikai Ördögök A 4 4 – – 57–23 8

2. Torpedo ATTE 4 2 – 2 42–25 4

3. Kazincbarcikai Ördögök B 4 – – 4 14–65 0

(A borítóképen: Remélik, ezúttal nem fog közbeszólni a Covid-járvány)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!