DVTK

2021.08.15. 09:00

A száz százalék megőrzéséért mennek a balatoni csapathoz a DVTK labdarúgói

Főszezonban utazik a magyar tengerhez a diósgyőri labdarúgó-együttes, a pontok megszerzéséért.

Berecz Csaba

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II. 3. fordulójában, vasárnap 19 órától BFC Siófok – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeznek a pályaválasztó együttes, Balatonhoz közeli stadionjában.

Sérülés miatt

A hazaiak két döntetlennel, a vendégek két győzelemmel várják a találkozót. A DVTK két hete az Aqvital Csákvár FC-t verte idegenben egy góllal, hétfőn pedig a Vasast, Diósgyőrben. Utóbbi találkozón a piros-fehérek három játékosát is sérülés miatt kellett lecserélni, így elsőként azt kérdeztük Kondás Elemértől, a DVTK vezetőedzőjétől, hogy mi a helyzet a Szeles, Bokros, Szatmári hármassal, illetve felkerült-e más is a maródiak listájára.

Be kell tartani

– Áldozatokkal járt a Vasas elleni rangadó megnyerése. Bokros agyrázkódást szenvedett az első félidőben, le is kellett cserélni, az éjszakát megfigyelés miatt kórházban töltötte. Másnap reggel hazaengedték, ám az ilyenkor szokásos protokollt be kell tartani, rá nem számíthatunk a hétvégén. Szeles bokája aláfordult, és eközben meghúzódott a combhajlító izma. A vizsgálatok szerencsére nem állapítottak meg szakadást, azonnal elkezdte a rehabilitációt, ám jelenleg ő is maródi. Szatmári combemelő izmába beletérdeltek, ami miatt vérömleny keletkezett, meglátjuk, hogy milyen ütemben gyógyul – mondta a diósgyőri szakvezető, majd így folytatta: – A hétfőn is hiányzó Zsolnai bokájának állapota javul, de még nincs tökéletes állapotban, Szűcs K. betegsége után éppen elkezdte az edzéseket, a szombati indulás előtt dől el, hogy vállalni tudja-e a játékot. És ne feledkezzünk el Zsemlyéről sem, aki piros lapja miatti eltiltását tölti. Mindezt összegezve elmondhatjuk: vasárnap kicsit szűkebb lesz a keretünk, de bízunk benne, hogy ezt az akadályt is venni fogjuk.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a Vasas elleni siker mennyit tett hozzá az öltözői hangulathoz.

– A győzelem mindig jó hatással van a csapatra, a következő hét munkájára. Természetesen szóba került ez is, és elmondtam a csapatnak, hogy láttam javulást a Csákvár elleni mérkőzésről és a Vasas ellenire, de a következő mérkőzésen szeretnénk még előrébb lépni, nem állhatunk meg félúton, mert van még hová fejlődni – felelte Kondás Elemér.

A szakvezetőnek felvetettük, hogy a Siófok nem a Vasas, viszont egy összeszokott csapat, ugyanis kevés változás történt náluk a nyáron, és ezek után azt kérdeztük, hogy milyen meccsre számít.

Nehéz mérkőzés lesz

– Ha visszagondolok eddigi pályafutásomra, a Siófok ellen mindegyik csapatommal rendre nehéz mérkőzést játszottunk az élvonalban és a másodosztályban is. Valóban összeszokott csapat, amelyik főleg otthon rendkívül kellemetlen ellenfél, de az utóbbit szinte minden idegenbeli mérkőzés előtt el tudom mondani. Mindenki elsősorban hazai pályán szeretné gyűjtögetni a pontokat, és a DVTK-hoz hasonló patinás csapat ellen kettőzött erővel küzd. Erre készülünk, erre készítjük fel a csapatot, már meg is mutattuk a játékosoknak, mit kell tudni a Siófok játékáról. Nehéz mérkőzésre számítunk, az eleje mindenképpen az lesz, utána csak rajtunk múlik, hogy megkönnyítsük a dolgunkat. Ugyanakkor az is igaz, ha nem figyelünk eléggé, akkor meg tudjuk nehezíteni azt – mondta Kondás Elemér, akitől megkérdeztük, hogy mivel lenne elégedett vasárnap, a meccs után. – Elsősorban a három ponttal. Ha pedig olyan játékkal nyerünk, ami ismét a játékunk fejlődését mutatja, akkor elégedett leszek. A bajnokság elején a pontok gyűjtögetése a célunk, mert az eredményesség hozza magával a játékot.


A várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Póser – Eperjesi, Polgár, Hegedűs, Bárdos – Oláh B. – Jurek, Könyves, Molnár G., Németh M. – Horváth Z.

(A borítóképen: Diósgyőri gólöröm a Vasas elleni meccsen – ezt a jelenetet szeretnék többször is megismételni Siófokon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!