Miskolc American Football Team vs. Budapest Titans

2021.07.04. 08:30

Vasárnap a döntőért játszanak a miskolciak

Az MAFT ellenfele az Egyetemvárosban a Budapest Titans csapata lesz.

Molnár István

Forrás: Illusztráció

Fotó: Vajda János

A hajrájához érkezett a honi amerikaifutball-bajnokság, a divízió I. idei küzdelemsorozata. A második vonalban (ezen bajnokság felett már csak a HFL található) a Miskolc American Football Team az alapszakaszban valamennyi összecsapását megnyerte – a VSD Rangerst 48–7-re, a Dabas Sparkst 42–14-re, az Eger Heroest 56–14-re, a DEAC Gladiatorst 49–6-ra, a Budapest Cowbells II.-t pedig 55–0-ra győzte le –, így veretlenül a Keleti csoport élén végzett. A hét végén már az elődöntőket bonyolítják le, előbb szombaton a Budapest Cowbells II. (Nyugati csoport 1. helyezett) találkozik a DEAC Gladiatorsszel (Keleti csoport 2. helyezett), aztán vasárnap a Miskolc American Football Team (Keleti csoport 1. helyezett) meccsel a Budapest Titansszel (Nyugati csoport 2. helyezett).

A miskolci együttes – amelyet a Miskolc Steelers és a Miskolc Renegades játékosai alkotnak – az alapszakasz összecsapásait a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium sportpályáján rendezte meg, ahová a pandémia miatt nem mehettek nézők. Aggod ­Péter csapatvezető, a csapat támadó- és védőfaledzője lapunknak elmondta: a vasárnapi találkozót nem a megszokott helyen vívják meg, hanem a Miskolc-Egyetemvárosban található atlétikai centrum centerpályáján. A kezdőrúgást 15 órakor végzik el. A szakember tájékoztatása szerint a rendezvényre maximum 499 nézőt engednek be, így védettségi igazolvány nem lesz szükséges. Az érdeklődők a helyszínen 800 forintért válthatnak belépőt, a támogatói jegy ára 1500 forint. Amennyiben a miskolciak ismét nyernének, úgy bejutnának az osztály fináléjába (Pannon Bowl), amelyet július 17-én, szombaton bonyolítanának le, lehet, hogy a borsodi megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!