Birkózás

2021.07.24. 13:00

Szinay a nyolc közé jutott

Vasárnapig tart a kadét birkózók világbajnoksága, pénteken a 80 kilósok is szőnyegre léptek.

Kolodzey Tamás

A budapesti Tüskecsarnokban zajló vébén szerepelt megyénk egyetlen versenyzője, a diósgyőri Szinay Csaba, akinek súlycsoportbeli küzdelmére huszonhárman neveztek.

Két győzelem, egy vereség

A miskolci sportoló a selejtező első fordulójában 3–1-re nyert a görög Elefentriosz Hartitidisz ellen, a nyolcaddöntőben pedig okos és taktikus birkózással 4–0-ra diadalmaskodott az üzbég Abdulloh Abdumutalibovval szemben. A negyeddöntőben a szerb és a moldovai riválisát verő svéd Hamza Sertcanli várt a DVTK tizenhét esztendős fiataljára. A skandináv 6–2-re győzött, ennek következtében Szinay Csabának azért kellett szurkolnia, hogy Sertcanli az elődöntőt is sikerrel vegye és a vigaszágra juttassa. Ez a számítás azonban nem jött be, a svéd birkózó ugyanis 4–2-re kikapott az orosz Magomedovtól. A piros-fehérek tehetséges tagja így három meccse után helyezetlenül zárt, a legjobb nyolc közé kerülése azonban jó teljesítmény.

– Az első két mérkőzésén, amelyet tanítványom megnyert, fizikálisan és fejben is nagyon ott volt a szőnyegen – mondta Juhász Sándor, a DVTK edzője, aki a helyszínen követte a történéseket. – A harmadik összecsapása talán másként alakult volna, ha először nem őt küldik le térdelő helyzetbe, hanem az ellenfelét. A svéd nem volt sokkal jobb tőle, ezért nincs oka az elkeseredésre. Tapasztalatot szerzett, és mivel nagyon fiatal, remélem, hogy még sok sikeres korosztályos világverseny fér bele a pályafutásába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!