Rendezvénysorozat

2021.07.29. 07:00

Sportágválasztás, olimpikonokkal

A Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozatot 2007-ben indították útjára Budapesten.

Az elmúlt 10 év alatt a rendezvény hatalmas és folyamatos fejlődési utat járt be, hiszen a kezdeti 20 kipróbálható sportág 100 fölé emelkedett, a látogatói létszám a kezdeti 300 főről 22 ezerre duzzadt. Budapesten egy évben két alkalommal májusban és szeptemberben tartják rendezvényeiket. Eseményeiken számos élsportoló, neves sportszemélyiség is megjelenik fontosnak tartva célkitűzéseiket, nevezetesen: minél többeknek kedvet csinálni a sportoláshoz és segíteni a sportágválasztást.

Sportrendezvényeik sorában újdonságként valósították meg 2015-ben a téli sportágválasztót Budapesten. A Sportágválasztó események országosan évente több mint 100 000-es látogatói, résztvevői számmal büszkélkedhetnek.

Szeptemberben 10-11-én a Merkapt Sportközpontban is találkozhatnak a sportágválasztók az olimpikonokkal.

Vizesgála

Ismét igazi sztárparádé is lesz a Duna Arénában szeptember 25-én, ahol a gálán nyolc vizes sportág olimpiai-, világ- és Európa-bajnoka méri össze tudását különböző formában. Az összes vízi sportágat együtt ünneplik a medencében.

Előtte a jól megszokott módon ötpróba úszóversenyre kerül sor 500, 1500, 3000 méteren a versenymedencében. Teljesítésükkel ötpróba-pontokat szerezhetnek az indulók, mint az ország egyik legnagyobb, mintegy húszezer tagot számláló szabadidősport-közösségének tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!