felkészülési mérkőzés

2021.07.01. 09:45

Kocsis és Derekas most is játszott a Kövesdben

Újabb felkészülési mérkőzésen lépett pályára a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

A labdarúgó NB I. július végi bajnoki rajtjára készülő Mezőkövesd Zsóry FC együttese szerda este harmadik edzőmeccsét játszotta a 2021/22-es évadban. A sárga-kékek hazai környezetben az NB III.-ba most feljutott Hajdúszoboszlói SE gárdáját fogadták a Zsóry-edzőcentrumban.

A kövesdi együttesben ott volt a pályán az Európa-bajnokság után visszatért Cseri Tamás, aki a franciák elleni 1–1-re végződött találkozón lépett pályára a kontinensbajnokságon. Azok után, hogy a támadó középpályás nem kért szünetet, mert azt nyilatkozta, az lebeg a szeme előtt, hogy a világbajnoki selejtezősorozatban szereplő magyar válogatott keretnek is a tagja legyen.

A legutóbbi edzőmeccsen szerepelt próbajátékosok közül a kapustól, Bősz Leventétől, aki a CSM Politehnica Iasi csapatától érkezett, már elköszöntek, viszont Kocsis Gergő, aki megfordult már a DVTK-nál, legutóbb pedig a lengyel első osztályban szereplő Podbeskidzie Bielsko-Biala játékosa volt, kezdőként jutott szóhoz tegnap. Rajta kívül beállt még az előző évadban az NB II.- es Soroksár SC-ben játszott Derekas Zoltán is, és nem kizárt, hogy egyikük-másikuk szerződést kap, és az érkezők táborát gyarapítja majd, Vági András (Paksi FC), Stefan Drazic (szerb, Diósgyőri VTK), Madarász Márk (FC Csákvár), Antal Botond (Diósgyőri VTK), Szépe János (Zalaegerszegi TE FC) és Cseke Benjámin (MTK Budapest) mellett.

Távozók

Persze nemcsak érkezők, hanem távozók is vannak a dél-borsodiaknál. Az már korábban napvilágot látott, hogy Szappanos Péter a Budapest Honvéd, Eperjesi Gábor a Diósgyőri VTK, Szeles Tamás a Diósgyőri VTK, Jagodics Márk a Budafoki MTE, a grúz Nodar Kavtaradze pedig a Dinamo Tbiliszi labdarúgója lesz. Rajtuk kívül több olyan játékos is elköszönt, akinek lejárt a szerződése. Közülük Barczi Dávid az NB II.-be most feljutott III. Kerületi TVE játékosa lesz, a horvát Karlo Kamenar hazájában, a HSK Zrinjski Mostarban folytatja pályafutását, Tóth Máté pedig a Szombathelyi Haladáshoz igazolt.

A portugál Rui Pedro sem maradt Mezőkövesden, ahogy a mali Ulysse Diallo sem tér vissza. Az orosz Serder Serderov élő szerződése ellenére nem jelent meg az évad kezdetén Mezőkövesden, és azóta sem bukkant fel, írásban viszont közölte, hogy ne is várják. Távozása biztosra vehető, a szerződésbontásának néhány részletét viszont még tisztázni kell.

Van három olyan labdarúgó is, akik a felkészülést ugyan a Mezőkövesd Zsóryval kezdték, de távoznak, ilyen a két ukrán, Mihailo Meskhi és Andrii Nesterov, akiknek lejárt a szerződésük. A görög Konstantinos Dimitrioura sem marad, vele szerződést bontott a klub.


Mezőkövesd Zsóry FC – Hajdúszoboszlói SE 4–1 (2–0)

Mezőkövesd, Zsóry-edzőcentrum, 50 néző. V.: Karakó.

Mezőkövesd Zsóry FC: Antal B. (Aleksic) – Vági (Farkas D.), Pillár (Szépe), Kocsis G. (Katanec), Vajda (Vadnai) – Karnitski (Cseke) – Chrien (Derekas), Cseri (Madarász), Besirovic (Vutov) – Drazic (Vojtus), Jurina (Nagy D.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Drazic, Jurina, Madarász, Cseke, ill. Máté J.

(A borítóképen: Drazic (a labdával) is gólt szerzett szerdán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!