Európa-bajnokság

2021.07.11. 10:00

Az olaszoknak szurkol, és a diadalukra tippel

A VAR-nak hívott videózás közben bebizonyosodott, hogy akár így is lehet tévedni.

Kolodzey Tamás

Mezőkövesd alpolgármestere, egyben a Zsóry fürdő vezetője imádja a futballt. Szorgalmasan látogatja a Mezőkövesd Zsóry FC NB I.-es találkozóit, és az Európa-bajnokság eseményeit is végig figyelemmel kísérte. Kérésünkre – tetszett és nem tetszett mottóval – összefoglalta benyomásait.

Cseri dicsérete

– Tetszett a magyar válogatott – kezdte Vámos Zoltán, majd így folytatta: – Pusztán az is, hogy a fiúk kijutottak a részben hazai rendezésű tornára, majd az itthoni közönség előtt fantasztikus meccseket játszottak. Kár, hogy nem kerültek tovább, ehhez ugyanis kevés hiányzott. Az olasz válogatott játéka szintén elnyerte a tetszésemet, már az első találkozójuk után úgy gondoltam, hogy elmennek a négyig, ezt ráadásul megfejelték. Nekik szurkolok a döntőben, amelyet baráti társaságban nézek majd végig. Kiemelem még a csapatjátékot: a „kicsiknek” is éppen azért volt esélyük a nagy focinemzetek gárdái ellen, mert csapatként funkcionáltak, és ezzel eltüntették a nagyobb technikai vagy taktikai tudást. A tornán bebizonyosodott az is, hogy nem mindig a játékosok euróban megadott árai alapján kell kategorizálnunk, egy „névtelen” labdarúgó ugyanolyan kiváló lehet, mint egy sztár. Ugye elegendő, ha az új kedvencünkre, Schäfer Andrásra gondolok. Végül, de nem utolsósorban: óriási történés volt városunk életében, hogy játékosunk, Cseri Tamás szerepelt az Eb-n, a világbajnok franciák ellen pályára lépett, ezt néhány éve még el sem tudtuk volna képzelni.

Vámos Zoltán ezt követően csokorba szedte azokat, amik nem nyerték el a tetszését:

– Az egységes Európa szellemében az UEFA szétosztotta a meccseket, számos ország számos városa jutott szóhoz, de nagyok voltak a távolságok, sokszor már azt sem tudtam, hogy ki és hol játszik. Ráadásul az egyik stadion tele volt, a másik félig üres, a pandémia miatt csökkentett üzemmódban fogadta a főszereplőket. Az eltérő egészségügyi rendelkezések eltérő körülményeket teremtettek, szóval ez a kísérlet nem biztos, hogy bevált. A VAR-nak hívott videózás közben kiderült, hogy így is lehet tévedni, igaz, ennek a tételnek a fordítottja is előfordult, vagyis korrigáltak, amikor kellett. A foci azonban elveszítette a varázsát, mert belépett az életébe a technika. Mindent nézegettek, közben percekig ment a találós kérdés, hogy gól volt, vagy nem volt gól, 11-es volt, vagy nem... Persze Einstein elmélete óta tudjuk, hogy minden relatív és nézőpont kérdése.

(A borítóképen: Vámos Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!