Kézilabda

2021.07.03. 08:15

A Selyemréti Strandfürdő homokjában meccselnek

A hét végén tartják az I. Borsodi Strandkézilabda-tornát, melynek rendezője a megyei szakszövetség.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A szombat–vasárnapi eseménynek ideális helyszín, a Selyemréti Strandfürdő ad otthont. A műfaj népszerűsítését szolgáló versenyt mindkét napon 8 óra 30 perckor kezdik, az eredményhirdetés – a megjelent csapatok számától és az időjárástól függően – vasárnap 19 órakor lesz.

– Egy 27x12 méteres, homokos pálya áll rendelkezésünkre, ezen folyamatosan zajlik majd a csata, mely iránt várhatóan a fürdőzők is érdeklődni fognak – mondta Barnóczki László, a szövetség versenybizottságának elnöke. – A pályán egyszerre négy-négy játékos tartózkodhat, a játékidő a felnőttek mezőnyében 2x10, az ifik és az utánpótláskorúak esetében pedig 2x7 perc, plusz ha szükséges, akkor szétlövéssel, azaz büntetőkkel döntjük el a találkozók sorsát. Már a kiírásban felhívtuk a figyelmet arra, hogy a strandkézilabda filozófiája a sportszerűség szellemiségére épül, ezért minden döntésnek és a résztvevők viselkedésének is ezt az elvet kell tükröznie.


Huszonhét

A torna főszervezője pénteken délelőtt érdeklődésünkre elmondta: a reményeik szerint később hagyományossá váló tornára huszonhét, különböző fantázianevű együttes jelentkezett, így több mint kétszázan szerepelnek a látványosnak ígérkező viadalon.

A mezőny, férfi felnőtt: 7. Női felnőtt: 6. Fiú ifjúsági: 5. Lány ifjúsági: 4. Utánpótlás fiú: 4. Utánpótlás lány: 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!