mádi erősember

2021.07.26. 15:00

A mádi óriás újabb nagy dobása, Helsinkiben

Remekül szerepelt Finnországban Juhász Péter, akit szinte mindenki „csak” mádi erősembernek hív.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A Strongman Champions League fordulójának szombaton Helsinki adott otthont. A számokat a helyi szokásoknak megfelelően alakították ki: többek között volt autótartás, cipelés, felhúzás, kőgolyópakolás, magasba dobás és rönknyomás, a szereplőknek pedig ezek során tonnákat kellett megmozgatniuk.

A huszonhét esztendős Juhász Péter a több mint előkelő negyedik helyen végzett.

– Nagyon örülök az eredménynek, amelyért rengeteget dolgoztam – mondta a mádi erősember, aki civilben tűzoltóként Tiszaújvárosban dolgozik. – Kétség sem fér hozzá, hogy ez a legnagyobb sikerem, amit az eddigi pályafutásom során elértem. Köszönöm szépen mindenkinek, aki biztatott és szurkolt nekem. Hálával tartozom szponzoraimnak is, nélkülük ugyanis nem jutottam volna el idáig.

Fotó: Olvasónk küldte

Az izomkolosszus óriás szerepléséről így vélekedett Tatárka József, Mád polgármestere, aki régóta támogatja a település büszkeségét:

– Peti extrém foglalkozása és újabb sikere előtt megemelem a kalapom. Egy átlagember talán el sem tudja képzelni, hogy mennyi erőre, szenvedésre és szorgalomra van szükség ahhoz, hogy valaki ebben a műfajban „labdába” rúgjon. Vannak időre és súlyra teljesítendő számok, de ügyesség és mindent elsöprő kitartás nélkül sem lehet boldogulni az ő különös világában.

(A borítóképen: Juhász Péter a finnországi viadalon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!