Az én Európa-bajnokságom

2021.06.21. 14:30

Szervezetten játszottak a nagy művészek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott nevétől hangos a világsajtó, mindenki dicséri a mieinket.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM-Archívum

Oláh Ferenc, a DVTK egykori kiváló középpályása szombaton délután természetesen a képernyő előtt ült, és kitörő örömmel fogadta nemzeti csapatunk Franciaországgal szemben kiharcolt 1–1-es eredményét.

Csapatunk jól nézett ki

– Nagy sikert értünk el az aktuális világbajnok ellen – kezdte a diósgyőriek hajdani ikonja, majd így folytatta: – Jól nézett ki a magyar csapat, amely szervezetten futballozott, pompásan védekezett, több ígéretes akciót vezetett, bírta erővel, és a hőség sem zavarta a fiúkat. Az tény, hogy a francia nagyságok kevesebbet nyújtottak a várttól, de kettőn áll a vásár: mi ezúttal nem hagytuk őket érvényesülni. A meccs úgy, ahogy volt, azaz a komplett összmunka alapján elnyerte a tetszésemet. A lefújás után boldogsággal koccintottam, és irigyeltem azokat a nézőket, akik a Puskás Arénában tombolhatták végig a csatát.

A szombati meccs után a magyar táborban elhangzottak olyan nyilatkozatok, hogy a történtek után legjobbjaink már a továbbjutás kiharcolásáért utaznak a Münchenben sorra kerülő harmadik összecsapásukra. A talán több mint optimista véleményekről Oláh Ferenc így vélekedett:

– Maradjunk a földön, legyünk realisták. A német válogatott jóval erősebb a magyartól, de amíg nem fejeződik be a majdani csata, addig van esély az újabb bravúrra. Persze arra emlékeztetem a labdarúgás barátait, hogy a nyugat-európaiak lehetőségei sokkal jobbak, mindenhonnan meríthetnek, hiszen rengeteg labdaművészük van. Alig várom a szerda estét, az utolsó csoportmérkőzésünket, és ezzel alighanem így vannak a sportág itthoni hívei is.

(A borítóképen: Oláh Ferenc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!