Megye II.

2021.06.27. 19:00

Merész ötlet a megyei meccsen: a nagyok helyett ifik fociztak

Rendhagyó eset történt Bükkábrányban, ahol Kisgyőr csapata vendégeskedett.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasói fotó

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Közép csoportja utolsó fordulójának keretében párját ritkító esemény történt. Az előzményekről ezt mondta Kovács Attila, a Bükkábrányi SC elnöke:

A szabályok megengedték

– A kisgyőri klub nem tudott U19-es együttest kiállítani, ezért saját fiataljainknak ellenfelet kerestünk. Ugyanis semmiképpen nem akartuk, hogy a saját sorozatukat végig vezető és már bajnok gyerekeink hoppon maradjanak, és meccs nélkül köszönjenek el a szezontól. Azt gondoltuk, hogy egy barátságos találkozót összehozunk nekik, de számukra nem találtunk egyetlen gárdát sem, pedig Heves és Hajdú-Bihar megyében is szétnéztünk. Ekkor gondoltunk egy merészet, és azt a döntést hoztuk, hogy ifjúsági csapatunkat küldjük a gyepre a kisgyőri felnőttekkel szemben. Mivel valamennyi játékosunk betöltötte a szereplés feltételeként támasztott kort, továbbá ötletünk végrehajtását a szabályok lehetővé tették, semmilyen gát nem tornyosult előttünk. Azt is megbeszéltük, hogy a lefújás után csinálunk egy kis ünnepséget, a Forma–1-hez hasonlóan pezsgőt locsolunk majd annak érdekében, hogy így is megünnepeljük őket és emlékezetessé tegyük számukra a menetelésüket.

Simán győztek

Ami az ifiknek öröm, a felnőtteknek bánat – gondoltuk, de Kovács Attila erre rácáfolt:

– Beszéltünk a nagyokkal, és elmondtuk, hogy a határozatunk nem ellenük szól. Ők a nyolcadik helyen végeztek csoportjukban, ezért a pihentetésükkel nem vállaltunk különösebb rizikót. A nagyok ezt elfogadták, és szurkolóként megjelentek az összecsapáson, melynek lefújását követően együtt parádéztak az ifjúságiakkal, akiket Györki Bence edző dirigált. Egyesületünk történetében volt már olyan, hogy egy-két feltörekvő tehetséget felvittünk, de olyan, hogy a komplett ificsapatot állítottuk ki, még soha. Az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának a kilencven percre delegált ellenőre dr. Engel György, a versenybizottság elnöke volt. Tőle azt tudtam meg, hogy a miénkhez hasonló elképzelésről soha nem hallott, így talán úttörő vállalkozásra adtuk a fejünket.

A kilencven perc annak rendje és módja szerint lezajlott, és aki azt hiszi, hogy a kisgyőri felnőttek legyőzték a bükkábrányi ifiket, téved. Az eredmény ugyanis 6–0 lett a hazaiak javára.

– Utánpótlásunk ezzel a fél tucattal tette fel az i-re a pontot – folytatta Kovács Attila. – Az nem kétséges, hogy jó úton járunk, hiszen saját diákjainkra támaszkodunk, és egyszer eljön az ideje annak, amikor majd ők lesznek a főszereplők. Amikor Szoboczki Csaba játékvezető lefújta a találkozót, kezdetét vette a fieszta, amely bizonyára sokáig emlékezetes marad a főszereplők és a szurkolók számára is.

Megfürdették az edzőt

– A hosszúnak mondható, az immáron három évtizedes pályafutásom alatt hasonló esetre még nem volt példa – vette át a szót dr. Engel György. – A bükkábrányiak bátor, meglepő, meghökkentő és szabályszerű döntést hoztak. Óriási megtiszteltetés volt a fiatalok számára, hogy edzőjük irányításával a nagycsapat égisze alatt mérkőzhettek. Lelkes, odaadó és főleg eredményes játékot mutattak. Csupán azt fájlaltam, hogy a nagy meleg és az Európa-bajnoki mérkőzések miatt kevesen voltak a sporttelepen, de ezen kár keseregni. Nekem mint kívülállónak egyértelműen szembetűnt, hogy nagyszerű munka folyik a korosztály körül Bükkábrányban, ahol több tehetséges játékos bontogatja „szárnyait”. Külön érdekesség és kuriózum volt, hogy a házigazdák a pálya mellett óriási műanyag medencét állítottak fel, majd a pezsgős fröcskölés után az ifiedzőt bedobták a „fürdőbe”.

(A borítóképen: A Bükkábrányi SC ifjúsági együttese, amely a felnőttek helyett szerepelt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!