jutalmazás

2021.06.05. 10:00

Láda Balázs a Koch Péter-vándordíj győztese

Ezúttal Láda Balázsra, a klub ikonjára esett a választás.

Kolodzey Tamás

Forrás: DVTK

A jutalmazás története pár évre nyúlik vissza. Koch Péter, a DVTK Jegesmedvék szponzora, a Macik régi szurkolója a 2017/2018-as idény előtt vándordíjat alapított, és elhatározása szerint a díszes serleget az aktuális szezon legjobb magyar nemzetiségű jégkorongozójának adja.

Tiszteletet parancsol

A 2020/2021-es évad néhány hete ért véget, a választás pedig a klub ikonjára, Láda Balázsra esett. A csupa szív, saját nevelésű védő eddig huszonegy szezont töltött a sárga-feketék, majd a piros-fehérek kötelékében. Eredményei tiszteletet parancsolnak: négyszeres magyar bajnok, háromszoros Mol- és Erste Liga-nyertes, kétszeres Magyar Kupa-győztes, huszonötszörös magyar válogatott, aki az egyesület történetének legtöbb lejátszott mérkőzésével dicsekedhet, az pedig hab a tortán, hogy a legtöbb gólpassz is a nevéhez fűződik.

– Nagyon örülök a díjnak – mondta az Északnak Láda Balázs, majd hozzátette: – Óriási megtiszteltetés ért, igazán boldog vagyok, hogy a nevem felkerülhetett a vándordíjra.


A győztesek

A Koch Péter-vándordíj eddigi győztesei

2017/2018: Galanisz Nikandrosz

2018/2019: Magosi Bálint

2019/2020: Galanisz Nikandrosz

2020/2021: Láda Balázs

(A borítóképen: Láda Balázs, a hokiszezon legjobbja és a díjazó Koch Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!