Európa-bajnokság

2021.06.25. 09:45

A labdarúgás színház, a szórakoztatás a cél

A volt DVTK-játékos és edző szerint eddig az olaszok és a belgák játsszák a legjobb focit.

Molnár István

Forrás: ÉM

Volt játékos Diósgyőrben, illetve edzői pályafutása során több megyei alakulatot is vezetett. Legutóbb az NB II.-es Nyíregyházát irányította, azonban segítette tanácsaival a Gesztelyi FC-t és a Tarpa SC-t is. Természetesen követi az Európa-bajnokságot Huszák Géza.

– Mindenképpen fontos megállapítani, hogy az utóbbi időben nagyon sokat lépett előre a magyar labdarúgás, lényegesen javult a nemzetközi megítélése, amelyhez csak hozzátettek a válogatott mostani eredményei – állapította meg az 1962-es születésű szakember. – Marco Rossi együttese az elmúlt három évben fokozatosan vette a lépcsőfokokat, az olasz szövetségi kapitány remekül összerakta a társaságot, megtalálta a megfelelő embereket a megfelelő posztra, elképzelt egy taktikát, egy stílust a csapathoz, ami a jelek szerint működik, alátámasztja az eredményesség.

Kár utólag

A tréner úgy véli: ha valaki azt jósolta a csoport beosztása után, hogy a magyar együttes jó játékkal két pontot fog szerezni, azt bizonyosan bolondnak nézték...

– Éppen emiatt óriási dolognak tartom, hogy ikszet tudtunk játszani két világbajnokkal, a franciával és a némettel – jegyezte meg Huszák Géza. – Bőven a maximum felett teljesített a válogatott, becsületesen és bőven megállta a helyét a világ legjobb csapataival szemben. Sorozatosan hallom az olyan véleményeket is, hogy ebben meg abban a csoportban könnyebb lett volna, és vélhetően bármelyik másik négyesből továbbjutottunk volna. Jómagam úgy vélem, egyik ellenfél ellen sem lett volna könnyű, kár utólag ilyen összehasonlításokat végezni.

Huszák Géza fontosnak tartotta elmondani azt is, hogy meglátása alapján, egyelőre, eddig, az olaszok és a belgák játsszák azt a futballt, amit az emberek szeretnek nézni. Mindkét válogatott ugyanis támadni akar, minél több gólt szerezni.

– Ez egy nagyon lényeges szempont, sőt talán a legfontosabb, mert a labdarúgás egy színház, és az a feladata, célja, hogy szórakoztassa a közönséget. Előzetesen ezt a két csapatot, illetve a franciákat gondoltam, hogy eljuthatnak a fináléig, ezt még most is tartom – nyilatkozta az edző.

A szakember hozzátette: a magyar gárda számára akár elérhető lehet a 2022-es világbajnoki szereplés is, de szerinte ehhez az kell elsősorban, hogy továbbra is alázatosan dolgozzon a csapat, és senkit se becsüljön le.

(A borítóképen: Huszák Géza)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!