új fejezet

2021.06.08. 09:30

A DVTK-nál megvolt az új évad első találkozója

A tervek szerint csütörtökön tartja a DVTK-nál az első közös edzést Kondás Elemér.

Berecz Csaba

Forrás: dvtk.eu

A DVTK labdarúgócsapatának tagjai, az NB II. augusztus 1-jén kezdődő bajnoki rajtja előtt, az új, a 2021/22-es évadban hétfőn találkoztak először. A klubtól kapott információ szerint az első három munkanapon elsősorban egészségügyi vizsgálatokon és állapotfelméréséken vesznek részt a játékosok, és bár lesznek kis csoportos edzések is a mai naptól, a jelenlegi komplett keret a tervek szerint csütörtökön vesz részt az első közös tréningen Kondás Elemér vezetőedzőnél.

27 fős keret, de nem végleges

A DVTK kerete hétfőn 27 fős volt, de korántsem tekinthető véglegesnek, nem is annyira a létszám, semmint az ezt alkotók társaságát tekintve. Az biztos, hogy a tavalyi keret összes olyan labdarúgójától megválnak Diósgyőrben, akinek nincs magyar állampolgársága. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a kölcsönben itt futballozott játékosok, a horvát Malenica, Soldo, Grgic, Marin és az albán Roshi visszatérnek klubjaikhoz, rajtuk kívül további nyolc labdarúgótól szabadultak meg a piros-fehérek, akik közül az északmacedón Ivanovskinak lejár a kontraktusa, míg az ukrán Shestakovval, az albán Memollával, az észt Pikk-kel, az argentin Maxszal, a cseh Vanecekkel és az egyaránt horvát Miloviccsal és Zivuliccsal szerződést bontottak a diósgyőriek, vagyis a felsoroltak szabadon igazolhatóként távoznak.

(Fotók: dvtk.eu)

A tavalyi 15 fős légiós kontingensből nem említett két játékosa közül, a román Grozavról az MTK már a múlt héten bejelentette, hogy náluk folytatja. Az Észak információja szerint az egyezség megszületett ugyan a DVTK és a fővárosi klub között, de még nem „papírozódott le”. Úgy tudjuk, hogy a szerb Drazicnak is van kérője, a külföldi ajánlatok után a Mezőkövesd Zsóry FC érdeklődése is befutott.

Iszlai, Szatmári

Utóbbi két labdarúgót jelenleg még hozzászámolják a DVTK keretéhez, ami így 27 fős, de sem Grozav, sem Drazic nem vett részt a hétfői találkozón, ahogy Iszlai sem. Mivel a magyar védekező középpályásnak a hónap végén lejár a szerződése, az, hogy nem jelent meg a DVTK egészségügyi központjában, szinte biztosan egyet jelent a távozásával. Nem csak ő, az egyik új igazolás is hiányzott a nyitónapról, a Debreceni VSC-től érkező Szatmári Csaba. Értesülésünk szerint azért, mert a többi új fiúval – Oláh B.-vel (Budafoki MTE), Hornyákkal (Nyíregyháza SFC), Németh M.-mel (Szombathelyi Haladás), Eperjesivel (Mezőkövesd Zsóry FC) – ellentétben neki nem adott engedélyt rá a klubja, hogy szerződésének hó végi lejárta előtt egy másik sportszervezet edzésén vegyen részt.

Összesen 23 labdarúgó jelent meg az évad első munkanapján az orvosi vizsgálatokon, köztük a kölcsönből visszatérők – Korbély (KC-Kazincbarcikai SC), Bárdos (Szolnoki MÁV FC), Orosz M. (Debreceni EAC), Tóth B. (KC-Kazincbarcikai SC), Zsolnai (FC Ajka) –, valamint a tavalyi NB I.-es keret 13 tagja (az echte magyar Antal B., Bukrán, Hegedűs J., Makrai, Márkvárt, Molnár G., Orosz D., Polgár, Szűcs K. és Zsiga M., valamint a kettős állampolgárok, Karan, Danilovic és Suljic), továbbá az előző évadban az NB III.-as keretben szerepelt Farkas M.

Érkezhet

A keret akár már a keddi napon is változhat, ugyanis az Észak-Magyarország értésülése szerint Szeles Tamásnak a DVTK-hoz szerződésére is nagy esély van. Ugyanis a 27 éves védő, védekező középpályás, aki az előző évadban a Mezőkövesd Zsóry FC együttesében szerepelt, hétfőn Miskolcon, Diósgyőrben járt.

(A borítóképen: Ilyen is volt hétfőn)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!