DVTK

2021.05.20. 11:30

Légiósok nélkül vághat neki az NB II.-nek a Diósgyőr

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságtól elbúcsúzott a Diósgyőri VTK csapata – információink szerint –, légiósok nélkül szerepel majd az augusztusban kezdődő NB II.-es bajnokságban.

Berecz Csaba

Miskolc 20210509 Labdarúgás NB1 bajnoki mérkõzés DVTK Mol Fehérvár FC Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Max Augusto , Lyes Houri , Grgic Alen

Forrás: MW

Fotó: Török Attila

A klub vezetése néhány napja hozta meg az ezzel kapcsolatos stratégiai döntést, ami egyben azt is jelenti, hogy a piros-fehérek sem fognak kilógni a sorból. Ugyanis amióta a Magyar Labdarúgó-szövetség dotálja azokat a klubokat, amelyek csak magyar állampolgárokat szerepeltetnek a másodosztályú meccseken, még egy sportszervezet sem mondott erre nemet, azzal, hogy légiósokat játszatott volna csapatában (a csak magyarok szerepeltetésért járó összeg a 2021/22-es szezonban 150-250 millió forint között lesz.

A DVTK keretében, a 2020/21-es évad zárásakor összesen 18 külföldön született játékos szerepelt, de közülük az a három, aki rendelkezik magyar állampolgársággal is, bevethető az NB II. új szezonjában. A bosnyák-magyar Asmir Suljicnak, az egyaránt szerb-magyar Dejan Karannak és Branislav Danilovicnak van szerződése a piros-fehérekkel a következő évadra is, de utóbbi esetében kérdéses, hogy hosszan tartó sérülése után hasznára lehet-e a csapatnak.

Az biztos, hogy három horvát labdarúgó, Marko Malenica, Alen Grgic és Luka Marin, akik kölcsönben szerepeltek a DVTK-nál, visszatérnek a horvát NK Osijek együtteséhez, míg ugyanilyen ok miatt a cseh David Vaneceknek a Puskás AFC-nél, és az albán Odishe Roshinak pedig az orosz Akhmat Grozny-nál kell jelentkeznie.

Mivel az észak-macedón Mirko Ivanovskinak lejár a szerződése, így csupán 9 légiós nem töltheti ki a DVTK-hoz korábban aláírt szerződését. Közülük az argentin Augusto Max már el is köszönt Instagram-oldalán, és kisebb csoda lenne, ha a további nyolcasfogat, a horvát Vinko Soldo, Goran Milovic és Diego Zivulic, az ukrán Serhii Shestakov, az albán-olasz Hysen Memolla, az észt Artur Pikk, a szerb Stefan Drazic, és a román Gheorge Grozav sem igyekezne magának másik csapatot találni.

Magyarok

A Diósgyőr a 2021/22-es évadban a mostani keret echte magyarjai közül elvileg Antal Botondra, Bukrán Erikre, Hegedűs Jánosra, Márkvárt Dávidra, Molnár Gáborra, Polgár Kristófra, Szűcs Kornélra, Orosz Donátra és Zsiga Mátéra számíthat, de közöttük lehet olyan, aki távozni akar, hogy a DVTK helyett mondjuk egy élvonalbeli csapatban folytassa pályafutását, ha ajánlatot kap. Molnár G. már kapott, több együttesnél is szívesen látnák.

Két magyar labdarúgónak, Iszlai Bencének és Makrai Gábornak június végén lejár a szerződése a DVTK-val, velük az esetleges hosszabbításról még tárgyalni kellene.

A DVTK-nak vannak olyan labdarúgói, akik kölcsönadásuk után, NB II.-es kluboktól térnek majd vissza – Orosz Marcell (Debreceni EAC), Zsolnai Richárd (FC Ajka), Bárdos Bence (Szolnoki MÁV FC), Tóth Borisz (KolorCity-Kazincbarcikai SC) és Korbély Kristóf (KolorCity-Kazincbarcikai SC) –, velük is bővülhet a keret.

És persze nemcsak velük, hanem más magyar labdarúgókkal is. Lapunk értesülései szerint folynak a tárgyalások, és nem kizárt, hogy az elmúlt években a Nyíregyháza SFC-ben szerepelt, most 27 éves támadó, Hornyák Marcell visszatér a DVTK-hoz, illetve hogy a Debreceni VSC-ben játszott 26 éves belső védő, Szatmári Csaba is Miskolcot választja pályafutása következő állomásaként.

Edzőkérdés

Az, hogy Zoran Zekic és szűkebb stábja, vagyis horvát honfitársai nem maradnak a DVTK-nál szinte biztosra vehető, ugyanis több magyar edzőt is megkerestek a piros-fehérek. És nem kizárt, hogy a 3-4 jelöltből napokon belül, lehet, hogy már ezen a héten kiválasztják azt, hogy kit szerződtessenek szakvezetőnek.

(A borítóképen: Max – balra – már elköszönt, de Zivulicot – jobbra – sem igen láthatjuk viszont)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!