3×3-as kosárlabda

2021.05.29. 09:45

Két győzelemmel kezdett a magyar női válogatott

Amennyiben szombat este az észteket is legyőzi a 3x3-as női kosárlabda-válogatottunk, akkor csoportgyőztes lesz.

Berecz Csaba

Forrás: ÉM-archívum

A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott két győzelemmel rajtolt az ausztriai olimpiai kvalifikációs tornán, ahol a húszcsapatos mezőny három legeredményesebb csapata szerez ötkarikás indulási jogot.

Többórás csúszás

Az Aluinvent-DVTK irányítójával, Medgyessy Dórával szereplő nemzeti együttesünk csütörtökön késő este játszotta első mérkőzését, amiatt, hogy esőzéstől többórás csúszás keletkezett a programban. A Fehéroroszország elleni meccset végül magabiztosan, 10 pontos különbséggel nyerte a magyar csapat, és mivel hamarabb elérték a 21 pontot a mieink, mintsem letelt volna a 10 perces játékidő, így bő fél perccel hamarabb ért véget az összecsapás.

A második összecsapást az eredeti program szerint szintén csütörtökön este játszották volna a mieink, de a már említett esőzés, csúszás miatt péntek dél­előttre halasztották a Hollandia elleni találkozót. Ezt az összecsapást 17–13-ra nyerték Medgyessyék, így szombaton 19 óra 5 perctől a C jelű kvintettben, a még szintén veretlen Észtország ellen, tulajdonképpen a csoportgyőzelem megszerzéséért szállnak harcba. Amennyiben a magyar csapatnak sikerülne a harmadik mérkőzését is megnyernie, akkor a 21 óra 35 percre kiírt – az eddig még nyeretlen, és rendre nagy különbségű vereségeket szenvedett – Srí Lanka elleni összecsapásnak a továbbjutás szempontjából már nem lesz jelentősége.

A mezőny húsz női csapata négy darab ötös csoportban játszik meccseket, és minden kvintettből az első két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba. A C csoport továbbjutói az A-ból tovább lépők ellen játszanak a vasárnapi negyedöntőkben (az Egyesült Államok, Franciaország és Németország jöhet onnan), a végjátékban pedig a négy közé jutott együttesek harcolnak a három olimpiai kvótáért az elődöntőben és az éremmeccseken.

(A borítóképen: Medgyessy Dóra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!