Kosárlabda

2021.05.27. 09:45

Görögországba utazott az U24-es válogatott

A női kosárlabdázók tizenhármas keretének négy plusz egy diósgyőri játékos a tagja.

Berecz Csaba

Székesfehérvár 20210519 női kosárlabda válogatott edzés foto Tumbász Hédi Nemzeti Sport Aho Nina Székely Norbert

Forrás: MKOSZ

A magyar női válogatott szerdán Németországon keresztül Görögországba utazott, hogy utóbbi nemzet csapatával három mérkőzést játsszon. A hellének a három hét múlva kezdődő, spanyol, francia közös rendezésű Európa-bajnokságra készülnek, amit a mieink nem mondhatnak el, ugyanis a csoportselejtezőkből nem sikerült kijutniuk a kontinensbajnokságra. Ennek ellenére a magyar női kosárlabda válogatott kerete május 10- től összetartáson vesz részt, és ennek a lezárása lesz a mostani mérkőzéssorozat.

Fiatal átlagéletkorú

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Székely Norbert 13 játékos társaságában utazott ki Görögországba, akik között négy plusz egy diósgyőri kosaras található. A kerettel a munkát elkezdő játékosok között először csak Aho Nina és Kányási Veronika szerepelt, ám a múlt hét elején további két diósgyőri kosaras, Kiss Angelika és Tóth Franka is csatlakozott a nemzeti együtteshez. Ők négyen a 2020/21-es évadban az Aluinvent-DVTK keretének tagjai voltak, szemben Bernáth Rékával, aki a TFSE-MTK csapatát erősítette, és a hírek szerint az új idényben a piros-fehéreknél folytatja pályafutását (egy távozója is van már a DVTK-nak: Pusztai Petra két év után másik csapatban folytatja pályafutását).

A 4+1 diósgyőrin kívül a görögországi meccseken Czukor Dalma (Sopron Basket), Varga Alíz (Sopron Basket), Gereben Lívia (AKSC Szekszárd), Kiss Virág (PEAC-Pécs), Wentzel Nóra (PEAC-Pécs), Mányoky Réka (Ludovika-FCSM Csata), Mérész Beatrix (ELTE-BEAC Újbuda) és Weninger Virág (Uni Győr Mély-Út) öltheti magára a magyar válogatott mezét. A névsorból kiderül, hogy rendkívül fiatal átlagéletkorú csapat játszik mecscseket, amelyeket akár U24-es válogatottnak is nevezhetünk, ugyanis a legidősebb játékosként csapatkapitánnyá kinevezett Aho Nina mellett még egy 1997-es születű játékos, Weninger Virág tagja a keretnek, a többiek mind fiatalabbak, olyannyira, hogy öt olyan sportoló is pályára léphet, aki 2001-ben született, és mindössze 20 esztendős.

(A borítóképen: Aho Nina és Székely Norbert)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!