3×3-as kosárlabda

2021.05.29. 20:06

Csoportgyőztesként a nyolc között

A magyar női 3x3 kosárlabda válogatott zsinórban a harmadik meccsét is megnyerte Grazban.

Berecz Csaba

Forrás: FIBA

A magyar női 3x3 kosárlabda válogatott csütörtökön Fehéroroszországot, pénteken Hollandiát, szombat este pedig az addig szintén veretlen Észtországot győzte le az ausztriai olimpiai kvalifikációs tornán, így a késő esti, Srí Lanka elleni csoportmeccsüktől függetlenül a C jelű kvartett első helyén végzett, és a legjobb nyolc közé jutott, a 20 csapatos mezőnyben.

Az Aluinvent-DVTK irányítójával, Medgyessy Dórával felálló nemzeti együttesünknek ezúttal sem volt szüksége a teljes, 10 perces meccs időre, a mieink 63 másodperccel hamarabb elérték a 21 pontot, és 21-10-es győzelemmel abszolválták az észtek elleni összecsapást.

A magyar csapat vasárnap 15.15-tól az A-csoport második helyezettje, Franciaország ellen játszik a negyeddöntőben. A párharc győztese karnyújtásnyira kerül a tokiói repülőjegyekhez, ugyanis az Ausztriában zajló tornáról az első három helyezett jut ki az ötkarikás játékokra.

https://boon.hu/sport/helyi-sport/ket-gyozelemmel-kezdett-a-magyar-noi-valogatott-5490241/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!