Kézilabda

2021.04.06. 07:30

Szakfelügyelőként dolgozhat tovább

Kapcsolatot tart, ellenőrzi, felügyeli a klubok munkáját Ponyi Zoltán, az MKSZ borsodi szakfelügyelője.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Aktív pályafutása során játszott Németországban, itthon pedig több borsodi klubban is megfordult. A DKC-Miskolc mellett az Ózdi KC és a Kazincbarcikai KSE kézilabdázója is volt. Ponyi Zoltán visszavonulása után sem szakadt el a kézilabdától, hiszen Barcikán lett az NB II.-es női együttes felkészítője. Idén márciustól pedig immáron az MKSZ megyei szakfelügyelőjeként is dolgozik szeretett sportágában. Az elmúlt években tudatosan képezte magát, most pedig gyakorlatilag az összes borsodi egyesülettel tartania kell a kapcsolatot.

– Felelősségteljes megbízatást kaptam, aminek természetesen nagyon szeretnék maradéktalanul megfelelni – tette hozzá a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban Ponyi Zoltán. – Borsod megye több városában komoly hagyománya van a kézilabdázásnak, azt szeretném, ha a munkának köszönhetően is az egyesületek egyre inkább minőségi képzést végeznének. Előnyöm lehet abból a szempontból, hogy ismerem a közeget. Játékosként, majd edzőként szinte valamennyi borsodi városban jártam már, a kapcsolatrendszerem kialakult, hiszem, hogy a rendszerben lévő gyerekek közül sok jó kézilabdázó lesz. Szakfelügyelőként folyamatosan látogatom az utánpótlásedzéseket, amolyan szakmai kapocs lettem a Magyar Kézilabda Szövetség és az egyesületek között.

Sokat utazik

A megyei szakfelügyelőnek azt is ellenőriznie kell, hogy az utánpótlásedzők az előre megadott időpontban és helyszínen valóban megtartják-e a kiírt edzéseket. Ponyi Zoltán számára tehát a szakfelügyelői munka sok utazással jár, hiszen Miskolcon és Mezőkövesden keresztül egészen Ózdig látogatja a hétközi utánpótlástréningeket.

– Mindig is érdekelt a kézilabdázás világa. Gyerekként megfertőződtem a sportág szépségével, az öltöző illatával, később ezért lettem edző. Emellett azonban úgy érzem, hogy nem csupán a barcikai lányok sikeréért, hanem az egész megye sportjáért képes vagyok tenni. Nagy elszántsággal, lendülettel vágtam bele a munkába, ami néhány hét után nagyon tetszik. Bízom benne, hogy a klubjaink tovább tudnak fejlődni, a hatékony utánpótlás-nevelésnek köszönhetően pedig sok minőségi játékost adunk majd a magyar kézilabdázásának

(A borítóképen: Ponyi Zoltán felelősségteljes megbízást kapott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!