Mezőkövesd Zsóry FC

2021.04.26. 08:30

Pont és ősztől is NB I.-es a Mezőkövesd

Véget ért a Mezőkövesd Zsóry FC negatív sorozata, döntetlent ért el a labdarúgócsapat.

Berecz Csaba

20210425 Honvéd Mezőkövesd Nemzeti Sport Török Attila

Forrás: NS/Török Attila

Fotó: Török Attila

A labdarúgó NB I. 31. fordulójának zárómérkőzésén a Mezőkövesd Zsóry FC csapata a Budapest Honvéd vendége volt, az MTK Budapest Hungária körúti stadionjában, ugyanis a kispesti együttes új stadionját még nem adták át, így ezt a meccset is albérletben voltak kénytelen játszani.

Fontos volt

Mindkét csapat számára fontos volt ez a találkozó. A Honvédnak azért kellett nagyon a győzelem, hogy tisztes ponttávolságra kerüljön a bajnoki hajrára megtáltosodó, a fővárosiak mögé 1 pontra felzárkózó, még kieső helyen álló DVTK-tól. A Kövesdnek pedig azért volt fontos a pontszerzés, mert zsinórban négy nyeretlen meccsel érkeztek meg a vasárnapi összecsapásra, és nem utolsósorban azért, mert a negatív sorozatuk megszakítása azzal lett volna egyenlő, hogy matematikailag bebiztosítják a bennmaradásukat.

A hazai csapat szakvezetője négy játékost cserélt ki a hétközi fordulóban, a Paksi FC vendégeként elszenvedett 2–0-s vereséget csapatának kezdőjéből. Szendrei sárga lapos eltiltása miatt nem játszhatott, Kesztyűs, Balogh N. és Uzoma pedig csak a kispadra került. A felsoroltak kárára viszont bizalmat szavazott Horváth Ferenc vezetőedző Kambernek, Alijinek, Bőlének és Eppelnek.

Kövesdi gól

A kövesdiek szakvezetője, Pintér Attila kettőt módosított a szerdai, Mol Fehérvár FC elleni bajnokihoz képest, amelyet hazai környezetben 3–1-re elveszítettek: Pillár nem volt keretben, Chiren csak a cserék közé került, Szeles kapott helyet a védelemben, Nagy D. pedig a középpályán.

A mérkőzés elején a Honvéd igyekezett mezőnyfölényt kiharcolni, a piros-feketék birtokolták többet a labdát, de a szervezetten védekező kövesdiekkel szemben veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A nyomás közepette, a labdaszerzések után a Kövesd azon volt, hogy megugorjon, és ez elsőre sikert hozott, egy gyors kontra végén vezetést szereztek a kék-sárgák. A dél-borsodi csapat előnye után sem változott a játék képe, legfeljebb annyiban, hogy a Honvéd még jobban fokozta a tempót, a nyomást. És fejesekkel okoztak gondot a Kövesdnek. A 22. percben egy szabadrúgás után Batik stukkolt centikkel a bal alsó sarok mellé, 10 minutával később pedig Hidi bólintott a jobb kapufa mellé. A folytatásban Lovric előbb a kapu mellé, majd fölé fejelt. A meccs 44. percében sikerült a Honvédnak összehoznia az első kaput eltaláló lehetőséget, de Gazdag lövése könnyű zsákmánya volt Szappanos kapusnak. A második félidő előtt a kérdés az volt, hogy a nagyon feszültnek tűnő fővárosi játékosok tudnak-e valami olyat mutatni, amivel meglephetik a Kövesdet, illetve, hogy a vendégeknek lesz-e lehetőségük még kontrákra, amiből mindössze egy valamirevaló volt az első játékrészben (az, amiből a gól született).

Fordulatok

A második játékrész elején az addigiaknál is nagyobb iramot diktált a Honvéd, nagyon lüktető volt a hazaiak játéka, és ennek viszonylag hamar meglett az eredménye, az első kaput eltaláló fejesből, az ötödik veszélyes bólintásból egyenlített a pályaválasztó együttes.

A folytatásban igyekezett kijönni dupla fedezékéből a Kövesd, azon voltak a vendégek, hogy feljebb tolják a védekezésüket. Ez valamelyest, időlegesen sikerült, de ennek ellenére a sebességből visszavett Honvéd előtt adódtak újabb gólszerzési lehetőségek. A 64. percben Bőle lövését öklözte ki Szappanos, majd nem sokkal később Eppel közeli fejesét fogta a kövesdi kapus. Ekkor a vendégek már túl voltak egy hármas cserén, amire pár perccel később egy kettőssel válaszolt a fővárosiak vezetőedzője. A 73. minutában a kék-sárgák vezettek egy szép támadást, amelynek végén Jurina, a kaputól 17 méterre nem találta el jól a labdát, így azt könnyedén fogta Tujvel. Tíz perccel később viszont, egy remek kontra végén már telhetetlen volt a hazai kapus, ugyanis Nagy D. olyan vágtát és ziccerpasszt produkált, ami újabb vendég gólt ért. Megint a hazai csapat került nehéz helyzetbe, de a mindent egy lapra feltevő Honvédnak a 89. percben sikerült egyenlítenie, és szöglet után. A hosszabbítás elején a csereként beállt Traoré fejelt nem sokkal a kapu mellé, de több már nem volt a fővárosi együttesben.

A kövesdiek ezzel négy vereség után szereztek pontot, amivel matematikailag bebiztosították bennmaradásukat. A 2–2-es döntetlen egyben azt is jelenti, hogy a sereghajtó Budafoki MTE már biztos kieső, ugyanis nem érheti a 10. helyen álló, a DVTK-val szemben 2 ponttal jobban álló Budapest Honvéd gárdáját.


A gólok története

16. perc: Vajda indította a bal oldalon Jurinát, a csatár lefutott majdnem az alapvonalig, majd középre lőtte a labdát, amelyet Tujvel vetődve kitenyerelt, a kipattanóra Vutov érkezett, aki nem a kaput célozta meg, hanem okosan, az üresen álló Cserihez passzolt, neki pedig nem okozott gondot 6 méterről az üres kapuba továbbítani a lasztit, 0–1.

51. perc: Kisszögletet végzett el Honvéd a bal oldalról, ami után Gazdag ívelt középre, a berobbanó Batik pedig 7 méterről fejelt a kapu bal alsó sarkába, 1–1.

83. perc: Nagy D. kapott labdát a bal szélen, amivel nagy lendülettel robogott előre, az őt üldöző védő nem érte utol, és jól adott középre, olyannyira, hogy az akciót középen kísérő Jurinának 4 méterről csak az üres kapuba kellett passzolnia, 1–2.

89. perc: Gazdag adott be szögletet a bal oldalról, a nagy tumultusban, lökdösődésben nem tudta felszabadítani kapuja előterét a mezőkövesdi együttes, a labda Balogh N. elé került, aki 9 méterről, laposan a ketrec jobb oldalába lőtt, 2–2.


Budapest Honvéd vs. Mezőkövesd Zsóry FC 2–2 (0–1)

Budapest, zárt kapuk mögött. V.: Pintér (Bornemissza, Horváth Z; Vad II., Lovas).

Honvéd: Tujvel (5) – Mezghrani (6), Batik (7), Lovric (6), Aliji (6) – Kamber (5) – Bőle (5), Hidi (6), Gazdag (6), Nagy Dominik (6) – Eppel (5). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (6) – Farkas D. (6), Szeles (6), Katanec (6), Vajda (6) – Martic (5) – Vutov (5), Besirovic (6), Cseri (5), Nagy D. (7) – Jurina (7). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Vutov helyett Rudi Pedro (5) az 59., Martic helyett Karnitski (6) az 59., Cseri helyett Chiren (5) az 59., Eppel helyett Balogh N. (6) a 68., Hidi helyett Kesztyűs (5) a 68., Besirovic helyett Vojtus (-) a 74., Bőle helyett László D. (-) a 81., Aliji helyett Traoré (-) a 87. percben.

Sárga lap: Katanec a 22., Eppel a 31., Jurina a 31., Bőle a 42., Nagy D. a 45+1., Mezghrani a 45+1., Kamber az 53., Aliji az 57., Besirovic az 58., Balogh N. a 89. percben.

Kiállítva: Lajtaváry (masszőr, a kispadról) a 35. percben.

Gólszerző: Cseri (0–1) a 16., Batik (1–1) az 51., Jurina (1–2) a 83., Balogh N. (2–2) a 89. percben.

Horváth Ferenc: – Nagyon érdekes mérkőzés volt, végig mi domináltunk, mind a kétszer felálltunk, amikor az ellenfél vezetést szerzett. Ebben a meccsben volt anyag, ha így játszottunk volna az előző két bajnokin, akkor nem itt tartanánk, viszont ha így folytatjuk a következő kettőn, akkor nem lehet gond. Úgy éreztem van a csapatban annyi, hogy meg tudjuk fordítani a meccset, sajnos nem sikerült, de mi is szeretnénk beleszólni ebbe a furcsa bajnoki hajrába, ami zajlik. Bízom benne, hogy olyan eredményeket érünk el a hátralévő mérkőzéseken, amelyekkel bennmaradhatunk.

Pintér Attila: – Gratulálok a csapatnak, köszönöm minden játékosomnak, szurkolóinknak, a vezetőségnek, és külön elnök úrnak, hogy sikerült teljesíteni azt a tervet, amiért engem Mezőkövesdre hoztak. Bízom benne, hogy jövőre hosszabb lesz a kispadunk, és nem kell azon problémáznunk, hogy ki fog játszani, mert az utolsó néhány mérkőzésen bizony kevesen álltak a rendelkezésemre. A Honvéddal férfias, küzdelmes mérkőzést játszottunk, sajnálom a végén kapott gólt, mert akár nyerhettünk is volna. Igaz, a házigazdáknak is voltak lehetőségeik. Így, hogy biztos a bennmaradásunk, 2 nap szünetet kapnak a játékosok, és úgy megyünk neki a hátralévő két mérkőzésnek, hogy jó eredményeket szeretnénk elérni.

(A borítóképen: Katanec [balról] és Batik harcol a labdáért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!