Duatlon

2021.04.23. 14:30

Népes küldöttséggel mennek a Balatonra

A Tisza-partiak mintegy harminc sportolóval érkeznek a magyar tengerhez.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói április 24–25-én, szombaton és vasárnap a balatonboglári duatlon országos bajnokságon kezdik meg az idei hazai versenyszezont.

Harmincan

A bajnokság az újoncoktól kezdve minden korosztályt érint, így a Tisza-partiak népes, mintegy harminc sportolót számláló küldöttséggel érkeznek a magyar tengerhez. A két abszolút címvédőnek, az egyaránt a tiszaújvárosi színeket képviselő Bóna Kingának és Sinkó-Uribe Aurélnek szombaton, az egyéni versenyben nagyon komoly kihívókkal kell megküzdenie. A nőknél rajthoz áll mások mellett a tokiói olimpiára készülő Bragmayer Zsanett, a férfiaknál a jelenlegi legjobb magyar, a világranglista tizedik Bicsák Bence, továbbá a Dévay testvérek, Márk és Zsombor. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub két élversenyzője, Lehmann Bence és Leh­mann Csongor nem lesz ott a duatlon országos bajnokságon, ők folytatják a felkészülést a májusi, olaszországi elit triatlon Európa-kupára. A vasárnapi vegyes váltó (mix) országos bajnokságon a Bóna Kinga, Sinkó-Uribe Aurél, Putnóczki Dorka, Sinkó-Uribe Ábel összeállítású felnőttcsapat és a Lehmann Sára, Kovács Gyula, Vágási Zoltán, Berencsi Lili alkotta UP2-es tiszaújvárosi egység is dobogóesélyes, de a serdülő-, gyermek- és újonccsapataik is okozhatnak meglepetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!