vitorlázó

2021.04.28. 15:00

Mozgalmas hetek várnak Érdi Máriára

Az olimpiáig mozgalmas hetek várnak a matyóvárosban lakó Érdi Máriára.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

Az Atlanti-óceán partján lévő dél-portugáliai város adott otthont a vitorlázók európai ötkarikás kvalifikációs versenyének, amelyen a borsodi, de az MVM SE színeit képviselő Érdi a nők laser radial hajóosztályában megnyerte az utolsó futamot, összesítésben pedig a tizennegyedik helyet szerezte meg. Ennek persze nincs jelentősége, hiszen a kövesdiek huszonhárom éves kiválósága – aki a 2016-os riói olimpián is rajthoz állt – már 2019-ben kiharcolta a kiküldetést.

Egy hétig

– Nyolcvankilenc hajó állt a rajtvonalhoz a hatnapos vilamourai rendezvényen – mondta a leendő olimpikon, majd hozzátette: – Az eredmény nekem másodlagos volt, és mivel csak előretekintek, visszafelé soha, elárulom: életem talán legmozgalmasabb hónapjai előtt állok.

A „család telefonját” Érdi Gáborné Gabriella asszony vette fel:

– Márit kedden várjuk a balatoni pihenőnkbe. Előtte még Budapestre megy, a Magyar Olimpiai Bizottság fotózásán vesz részt, majd oltást kap. A magyar tenger partjáról aztán hazamegyünk Mezőkövesdre, ahol a lányunk feltöltődhet. Egy hetet lesz itthon, utána érzékeny búcsút veszünk tőle, ugyanis visszatér Portugáliába, majd Hollandiába, és az olimpiai finomhangolást már ebben a két országban végzi el.

Arra a kérdésre, hogy a Mári becenévre hallgató kiválóság mikor repül Japánba, édesanyja így felelt:

– Valószínűleg júliusban, pár nappal a versenye előtt. Ugyanis – a koronavírus-járvány miatt – biztonsági okokból csak egyszer lehet be- és kiutazni a szigetországból.

(A borítóképen: Érdi Mária Portugáliában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!