sportösszefoglaló

2021.04.11. 09:45

Labdarúgás, kézilabda, kosárlabda

Nem csak a jégkorongban és a vízilabdában kiemelkedőek a borsodi sportolóink, hanem egyéb sportágakban is.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Labdarúgás: NB II.

32. forduló

Szombathelyi Haladás – Kolor-City-Kazincbarcika SC (Szombathely, vasárnap, 17.00)

Kriston István, a KBSC vezetőedzője: – Sajnálom, hogy a szerdai, Szentlőrinc elleni hazai mérkőzés végén gólt kaptunk. A srácok ugyanis sokat tettek bele ebbe a meccsbe azért, hogy nyerjünk, azonban így csak döntetlent értünk el. Mindez azt is jelenti, hogy a két pontot, amit most bennhagytuk, azt valahol máshol, idegenben kell visszaszereznünk. Az első félidőben nem néztünk ki rosszul a pályán, a csapat azt csinálta, amit előtte megbeszéltünk. A rúgott gólt követően viszont jobban meg kellett volna nyugodni, és jobban meg kellett volna becsülni a labdákat, mert ezen a téren sokszor rossz döntéseket hoztunk. A jelenlegi NB II.-ben már több alkalommal is bebizonyosodott, hogy bárki megverhet bárkit, sok függ az adott napi formától, és a szerencsétől is. Szombathelyen egy nagy múltú, jó játékosállománnyal rendelkező Haladással fogunk találkozni, de feltett szándékunk legalább a pontszerzés. Arra készülünk, hogy eredményesek legyünk vasárnap.

Szerdán 1–1-re végeztek a Szentlőrinccel

A KBSC-ben Heil és Krausz hosszabb ideje maródi, míg Oldalnak 5 sárga lapja van, így ő emiatt hagyja ki ezt a kilencven percet.

A várható kezdőcsapat: Horváth L. – Szűcs, Fótyik, Dávid, Mikló – Csősz, Toma – Tóth-Gábor, Kovac, Kovács – Takács.


Kézilabda: NB I/B

Férfi NB I/B., Keleti csoport, 15. forduló

Mezőkövesdi KC – Kecskeméti TE-Piroska szörp 27–31 (11–18)

Mezőkövesd, zárt ajtók mögött. V.: Bába S., Horváth P.

Mezőkövesdi KC: Pásztor I. – Jancsó N. (9), Boda T. (-), Csörgő K. (5), Szöllősi (2), Gulácsi B. (1), Szabó D. (3). Csere: Varga I. (k), Kovács B. (-), Sárosi B. (-), Fekete D. (1), Rosta B. (3), Zelei B. (3), Pelyhe P. (-), Dócs Á. (-). Edző: Drizner Péter.

Drizner Péter: – A végeredmény ránk nézve hízelgő. Sajnos, játékban nem sikerült előrelépnünk a legutóbbi mérkőzéshez képest, de azért helyenként már láttam biztató jeleket. Azon leszünk, hogy a Békés ellen kilábaljunk ebből a gödörből.


Kosárlabda: NB I/B

Férfi NB I/B Piros csoport, rájátszás a 11-14. helyért, 3. mérkőzés:

MEAFC-Miskolc – Pécsi VSK-Cargate (Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, vasárnap, 16.00)

Szollár Gergely, a MEAFC vezetőedzője: – A múltkori, idegenbeli meccsünkön jó volt az első félidőnk, de azért összességében sok hibát is elkövettünk. Reméljük, hogy ettől itthon jobban, megfelelő pontossággal fogunk játszani. Most ellenfelünknek kell utaznia 400 kilométert, s úgy játszani, ez, azt hiszem, számunkra előny. Mivel az eddigi két meccsből egyet nyertünk mi, egyet a Pécs, a tét az, hogy aki most győz, az bennmarad a bajnokságban. Kérdőjelek nélkül, csak felkiáltójelekkel készülünk erre az összecsapásra.

Női NB I/B Zöld csoport, 24. forduló

BKG Príma Akadémia II. – Aluinvent-DVTK U23 (Szigetszentmiklós, vasárnap, 14.00)

Tóth Tamás, az Aluinvent-DVTK U23 edzője: – A bajnokság utolsó helyezett csapatának vendégei leszünk, a BKG ebben az évadban még egyetlen meccset sem nyert, ez elég sokat elmond arról, hogy milyen játékerőt képviselnek. Mi a múlt héten hazai környezetben legyőztük a listavezetőt, de a sereghajtó ellen nagyon más csapattal fogunk kiállni. Nem azért, mert lebecsüljük őket, erről szó sincs, hanem azért, mert az első csapatnál is létszámgondok vannak, így onnan nem kapunk most játékost. A juniorkeretnek pedig több tagja is sérüléssel bajlódik, úgyhogy egy egész utazókeretre való kosárlabdázót kell nélkülöznünk. Viszonylag kevés bevethető játékosunk van, de akik útra kelnek, azok azzal a céllal lépnek majd pályára, hogy sok futásos, gyors játékkal szerezzék meg a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!