Mezőkövesd Zsóry FC beharangozó

2021.04.24. 09:15

A tükörkép döntetlent ígér

Vasárnap este a fővárosban szerepel a dél-borsodiak élvonalbeli futballcsapata.

Kolodzey Tamás

Mezõkövesd 2021042 Labdarúgás NB1 bajnoki mérkõzés Mezõkövesd Mol Fehérvár FC Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Fiola Attila , Cseri Tamás

Forrás: Illusztráció/Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Az NB I.-es bajnokság 31. fordulója keretében vasárnap 19 óra 30 perckor kezdik a Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót, amely a hazaiak számára létfontosságú, de a vendégek szempontjából is lényeges, hiszen matematikailag még nem biztosították be bennmaradásukat.

Zsinórban négyszer

A fővárosiak a 30. fordulóban Pakson vendégeskedtek és 2–0-ra kikaptak, és mivel a DVTK győzött, a Honvéd már csak 4 ponttal vezet a diósgyőriek előtt a megkapaszkodásért folyó harcban. A fürdővárosiak hullámvölgybe kerültek, a hétközi fordulóban zsinórban negyedszer veszítettek, szerdán este hazai környezetben a Mol Fehérvár FC-vel szemben 3–1-re maradtak alul.

– A srácok megtettek mindent, százszázalékosan pörögtek, kúsztak, másztak – mondta a lefújás után Pintér Attila, a sárga-kékek vezetőedzője, aki a kudarc ellenére is sportszerűen gratulált a Fe­jér megyei együttes sikeréhez.

Az MZSFC az elmúlt hetekben fontos mutatókban esett vissza: védelme „gólképesre” váltott, támadójátéka pedig szinte eredménytelen, hiszen a négy összecsapásukon mindössze egyszer vették be ellenfeleik hálóját. A Budapest Honvéd az esélyesebb, de könnyen elképzelhető, hogy Cseriék magukra találnak és pontot vagy pontokat gyűjtenek Horváth Ferenc vezetőedző együttese ellen.

A hazaiak felemásan szerepelnek a tavaszi szezonban, az eddig lejátszott mérkőzéseik közül négyet nyertek meg négy döntetlen és hat vereség mellett. Legyőzték a Mol Fehérvárt (2–1), a Puskás Akadémiát (2–1), az MTK Budapestet (3–2) és a Zalaegerszeget (1–0). Érdekesség, hogy a négy sikerből hármat is vendégként értek el, 2021-ben mindössze az MTK ellen tudtak hazai pályán győzelmet aratni. Emellett a Zalaegerszeggel és az Újpesttel 2–2-es, a Pakssal 1–1-es, míg a Diósgyőrrel gól nélküli döntetlent játszottak tavasszal. A legutóbbi öt fordulóban 5 pontot gyűjtöttek, vagyis öt mérkőzésből egyet nyertek meg. A Honvéd gólaránya 42–44, lőtt gólokat tekintve hat csapatot is megelőz, tőlük többször a Ferencváros (63), a Paks (62), a Mol Fehérvár (60), a Zalaegerszeg (50) és a Puskás Akadémia (44) talált a hálóba, míg kapott gólokat tekintve öt csapatot előz meg, a DVTK (49), a Zalaegerszeg (52), Paks (55), a Budafok (59) és az Újpest (60) áll mögötte a vonatkozó rangsorban.

A statisztikai mutatók

A felek eddig tizenhat mérkőzést játszottak az első osztályban. A mérleg teljesen kiegyenlített: a matyóföldiek hétszer diadalmaskodtak, ugyancsak hétszer szenvedtek vereséget, míg két összecsapás pontosztozkodással ért véget. A csapatok a 2020/21-es idényben kétszer már találkoztak: a fővárosban vívott kilencven perc során októberben 1–1-es döntetlen született, a februári, Mezőkövesden rendezett meccsen viszont Szappanosék 2–1-es győzelmet arattak. Egyébként emlékezetes maradt a szurkolók számára a Magyar Kupa tavalyi fináléja is, amelyet a Honvéd 2–1-re megnyert.

– Nálunk egyszerű a képlet: eddig is győzelmet vártunk minden mérkőzésen, és ezt tesszük most is, annak ellenére, hogy egymást követően négy vereséget szenvedtünk el – mondta szűkszavúan Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: – Természetesen jelen leszek a találkozón, a helyszínen szurkolok a fiúknak.

A kezdőcsapat

A vendégeknél Lakvekheliani, Meskhi, Nesterov és Vadnai sérült, ők biztosan nem szerepelhetnek.

A várható kezdőcsapat: Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Vajda S. – Chrien, Cseri, Martic, Besirovic – Vutov, Jurina.

A labdarúgó NB I. 31. fordulójának programja

Április 24. (szombat)

14.45: Puskás Akadémia FC – Zalaegerszegi TE FC

17.00: Kisvárda Master Good – Diósgyőri VTK

19.30: Újpest FC – MTK Budapest

Április 25. (vasárnap)

14.30: Budafoki MTE – Paksi FC

17.00: Mol Fehérvár FC – Ferencvárosi TC

19.30: Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!