Sárospataki TC-Végardó Fürdő

2021.03.03. 19:45

Szeretnének elmozdulni a nulláról

A rövid távú cél Sárospatakon, hogy a csapat kezdje meg a pontok gyűjtését.

Molnár István

Forrás: STC

A múlt hét végén rendezték hivatalosan a második tavaszi fordulót a labdarúgó megyei I. osztályban, azonban a Sárospataki TC-Végardó Fürdő együttese sem most, sem egy héttel korábban nem lépett pályára. A Bodrog-partiak lemondták a február 20-ra kiírt BTE Felsőzsolca (a kazincbarcikai Pete András Stadion lett volna a helyszín) elleni csatájukat, míg most halasztani szerettek volna a pandémiás fertőzések miatt, ám ellenfelük, a Hidasnémeti VSC nem ment bele abba, hogy később, március 31-én találkozzanak.

Teljes kerettel dolgozna

– A csapatból hét játékosunk érintett a Covid által, vagy úgy, hogy maga beteg, vagy úgy, hogy karanténban vannak, voltak mint kontaktszemélyek – mondta Kovács Gábor szakosztályvezető. – Szeretnénk, ha a héten már közel teljes kerettel tudna dolgozni a szakmai stábunk. Az említetteken kívül van még két sérültünk is, akik a soron következő fordulókban vélhetően nem fognak pályára lépni. Nyilván jó lett volna elkerülni azt, hogy ilyen helyzet adódjon, azonban bármennyire is óvatos volt mindenki, sajnos elért bennünket is a vírus.

Az STC egyébként nem szerepelt jól az ősszel, olyannyira nem, hogy egyetlen pontot sem szerzett, és így a táblázat utolsó helyén áll. A klubnál edzőcserét hajtottak végre a téli szünetben, január 8-tól Beimli Zsolt mint vezetőedző és Géczi József mint pályaedző dolgozik a klubnál (ők a Kerékgyártó Krisztián, Váradi István edzőpárost váltották, de mindkét szakember maradt a klubnál, előbbi az U14-es, utóbbi az U19-es alakulatnál).

Halaszthatatlan

– A múlt nyári kinevezésekor Kerékgyártó Krisztián nagy lelkesedéssel vágott bele a munkába azokkal a játékosokkal, akiknek szinte mindegyikével együtt futballozott – folytatta Kovács Gábor. – Új impulzusokat adott a csapatnak, és mint mindenki, így ő is bízott abban, hogy az STC helytáll a bajnokságban, azt követően, hogy feljutottunk a megyei II. osztály Keleti csoportjából, hiszen a félbeszakításkor mi álltunk az élen. Menet közben adódott egy-két probléma, de azon voltunk, hogy ezeket megoldjuk. Az eredmények és a pontok azonban sajnos nem jöttek, bár volt több olyan mérkőzés is, amiből egy kis szerencsével jobban is kijöhettünk volna. Tény, a nulla pont nem mutatott és mutat jól, mert kissé másképpen terveztük. A szünetben a klubvezetés átbeszélte a dolgokat, és arra jutottunk, hogy az előrelépés érdekében most meg kell tennünk pár halaszthatatlan lépést. Az általunk nagyon tisztelt Beimli Zsolt a megyei II-ből való felkerülés után megköszönte, hogy együtt dolgoztunk, de saját elmondása szerint belefáradt a munkába, hiszen mint játékos és edző, 40 évig volt az STC-nél. Decemberben viszont újra kapcsolatba kerültünk egymással, és miután szóba jött az, hogy ha tud, ismét segíthetne, nem zárkózott el ettől. Pár héttel később jelezte, szívesen jön vissza hozzánk, hiszen ő idetartozik. Zsoltitól azt várjuk elsősorban, hogy próbáljon eredményt elérni a csapattal.

Három edzőmérkőzést

Arról is érdeklődtünk a szakosztályvezetőnél, hogy milyen lehet a közeli és a picit távolabbi jövőkép az STC-nél.

– Jelenleg nem lehet tudni, hogy hogyan állhat össze a megyei I. osztály következő szezonja, amit befolyásol az is, hogy hány megyei csapat esik ki a harmadik vonalból, illetve a bajnok felkerül-e az NB III.-ba – jegyezte meg Kovács Gábor. – Amíg nem ütött be a pandémia, addig három edzőmérkőzést vívott meg a csapatunk, melyeken elsősorban az építkezés volt a cél, hogy összeálljon a Beimli Zsolt által elképzelt taktika. Természetesen elsődlegesen a pályán akarunk bizonyítani, hogy ebbe az osztályba valók vagyunk, de ha bármilyen egyéb esély nyílik rá, hogy az STC a későbbiekben is megyei I-es legyen, maradjon, azt meg fogjuk ragadni. A rövid távú cél tehát az, hogy kezdjük meg a pontok gyűjtését, mert a sikerélmény, élmények sokat jelentenének a játékosoknak, a közösségünknek.

Amennyiben minden jól megy, akkor a patakiak március 6-án, az Abaújszántó elleni hazai csatával kezdik, folytatják a pontvadászatot, a múlt augusztusban, a 2. fordulóban elhalasztott Bőcs elleni mecscsüket április 7-én pótolják, míg a 12. fordulóból elnapolt mádi fellépésükre március 24- én kerül sor.


A tények

Téli érkezők az STC-nél: Miczák Márk (Cigánd SE), Pándy-Szekeres Dániel (43. sz. Építők SK), Czibóka Szilveszter (Karcsa), Petercsák Márton (Királyhelmec).

Téli távozó az STC-től: Botos Zsolt (Nyíradony).

(A borítóképen: A régi-új edző, Beimli Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!