floorball

2021.03.20. 08:00

Saját maguk ellen játszanak az Ördögök

A floorballbajnokságban egymás ellen lép pályára a Kazincbarcikai Ördögök A és B csapata.

20200216 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Kazincbarcikai Ördögök – Dunaújvárosi Egyetem-Rudas FT floorball országos bajnokság. képen: Üveges Gábor

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Bujdos Tibor

A férfi floorball OB II. Keleti csoportjában a versenynaptár szerint ezen a héten vasárnap 14.45-től egymás ellen lép pályára Felsőzsolcán, a városi sportcsarnokban a Kazincbarcikai Ördögök A és B csapata. Előbbi fél éve, utóbbi négy hónapja játszott legutóbb bajnokit, ugyanis a pandémia miatt abbamaradtak a küzdelmek.

Persze nemcsak ebben az osztályban, hanem a többiben is, például az élvonalban, ahol tavaly mindössze öt mérkőzést rendeztek meg. Ezek száma mára hétre növekedett, mert februárban és március első szombatján is sor került egy-egy összecsapásra. Ám ezzel együtt is, a 8 csapatos mezőnyben három olyan együttes van, amelyik ebben az évadban még egyetlen bajnokin sem lépett pályára.

Féltávhoz érkezett a mezőny

A férfi OB II. Keleti csoportban a Kazincbarcikai Ördögök A és B gárdái mellett további két együttes harcolt volna a pontokért, de a Debreceni EAC B csapata végül mégsem indult, így a barcikaiak mellett a Torpedo ATTE küzd még itt. Összesen hat meccset kellene lejátszani, hogy kialakuljon a csoport végeredménye, ebből kettőt rendeztek meg, vagyis a vasárnapi meccsel a féltávhoz érhet a mezőny. Jó hír, hogy a csoport többi mérkőzésének is megvan az időpontja, az Ördögök A csapata március utolsó szombatján utazna a fővárosba, a Torpedóhoz, áprilisban lesz ennek a párharcnak a fordítottja, és az utolsó meccset, a Torpedo – Örödögök B találkozót is a következő hónapban tervezik megrendezni.

Ha a koronavírus nem „tesz keresztbe” a bajnoki folytatásnak, akkor rájátszással ér véget a bajnokság, amelyben az OB II. Nyugati csoport csapatai, és élvonalbeli együttesek vennének részt.

A férfi floorball OB II. Keleti csoport állása

1. Kazincbarcikai Ördögök A 1 1 – – 16–4 2

2. Torpedo ATTE 1 1 – – 10–3 2

3. Kazincbarcikai Ördögök B 2 – – 2 7–26 0

(A borítóképen: Az Ördögök egymás ellen játszanak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!