Mezőkövesd Zsóry FC beharangozó

2021.03.06. 09:15

Pakson is nagyot dobhatnak a jó formában lévő kövesdiek

Szombat délután vendégként akarja folytatni jó szereplését a Mezőkövesd Zsóry FC.

Kolodzey Tamás

Fotó: Gál Péter

Az NB I.-es bajnokság 25. fordulója keretében 17 órakor kezdik a Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót, amely a háromesélyes kategóriába tartozik.

A két gárda tapad a táblázaton: a hazaiak 32 ponttal hatodikok, a vendégek 34-gyel pedig ötödikek és aligha tévedünk, ha leírjuk: a bennmaradás szempontjából a két társaság már páholyban van.

Már tizenegy

A két együttes közül – az egymás elleni eredményeket tekintve – a paksiak állnak egy kicsivel jobban. A fürdővárosiak tizenhat mérkőzésen hatszor nyertek, és három döntetlen mellett hétszer szenvedtek vereséget. A sárga-kékek ebben az idényben eddig kétszer találkoztak a Tolna megyei gárdával, és mindkét összecsapáson sikert arattak. Pakson izgalmas mérkőzésen, történetünk során először, tavaly augusztus 29-én 2–1-es győzelmet harcoltak ki, míg hazai pályán december 13-án gólokban gazdag, sokáig emlékezetes 90 percen 4–3-ra diadalmaskodtak.

A házigazdák kissé rapszodikusak: hol nyernek, hol veszítenek, általában hozzák a papírformát, de olykor „totógyilkos” meccseket produkálnak. Velük szemben a dél-borsodiak megállíthatatlanul menetelnek. Amikor Pintér Attila átvette Cseriéket, mindössze 8 pontjuk volt és az utolsó helyen álltak, ehhez képest óriási utat tettek meg felfelé, már zsinórban tizenegy veretlenül megvívott találkozó áll mögöttük, és ha így folytatják, később akár az élvonalbeli csúcsokat is megostromolhatják.

Gyengítik az erősségeiket

– Minden mérkőzésen arra törekszünk, hogy minél eredményesebben szerepeljünk, és ez így lesz a Paks ellen is – mondta Pintér Attila, az MZSFC vezetőedzője. – Tisztában vagyunk azzal, hogy egy jó formában lévő csapat otthonába látogatunk, ahol nehéz mérkőzés vár ránk. Ellenfelünk gólra törően játszik, nagyon harcos csapat, minden meccsen próbál nagy nyomást gyakorolni az ellenfélre. Megpróbáljuk a legjobb tudásunk szerint gyengíteni az erősségeiket, és a hibáikat pedig szeretnénk kihasználni. Igyekszünk minél több olyan lehetőséget kialakítani majd a találkozón, amelyekből eredményesek lehetünk, ugyanis Pakson is szeretnénk megszerezni a három pontot. Természetesen a hazaiaknak is ez lesz a céljuk. A frissítésre nagy hangsúlyt fektetünk, a szerdai találkozó után is mindent megtettünk és folyamatosan azon dolgozunk, hogy a játékosok minél jobb állapotba kerüljenek a soron következő mérkőzésre. Az utolsó edzés után meglátjuk, hogy ki és milyen állapotban van, a kezdőcsapatot ennek szellemében fogjuk összeállítani.

Pillár szinte biztosan

Pintér Attila szinte bizonyosan nem változtat a hétközi, Zalaegerszeget verő együttesén, a Nesterov helyére betett Pillár is várhatóan kezdő marad, viszont Lakvekheliani és Serderov továbbra is sérült, térdműtéteik után még csak lábadoznak, ezt a meccset is kihagyják.

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai – Chrien, Cseri, Matic, Besirovic – Vutov, Jurina.

(A borítóképen: A mezőkövesdiek jó szériájuk folytatására készülnek Pakson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!