DVTK

2021.03.20. 09:30

Nyolc találat oda, három ide

Péntek este elveszítette utolsó előtti mérkőzését a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

20210119 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - Zvolen Tipos liga férfi jégkorong mérkőzés.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

A Macik a listavezető HKM Zvolen vendégeként léptek jégre a Tipos Extraligában. Számukra nem volt tétje az összecsapásnak, hiszen az már korábban eldőlt, hogy az ötvenfordulós alapszakasz keretében lecsúsztak az első tíz hely valamelyikéről, így a közbeiktatott, úgynevezett kvalifikációs tornán sem harcolhatják ki a rájátszásba, a nyolc közé kerülést. Ennek ellenére a szakemberek azért adtak esélyt a vendégeknek, mert a piros-fehéreknek eddig már többször jól ment a játék a nagyok ellen.

Negyvenhat alatt

Nem sokkal a kezdés után a Macik első soros hátvédje, Wehrs távolról be is talált (0–1), a 10. percben azonban egyenlítettek a szlovákok. Révészt kiállították, a HKM pedig Bodra révén gólra váltották létszámfölényét (1–1). A 13. percben újra vezettek a diósgyőriek, ezúttal is az első formáció jeleskedett: Osterberg balról, 8 méterről küldött találata (1–2) pedig azt jelezte, hogy a diósgyőriek állják szavukat, mindent megtesznek azért, hogy rácáfoljanak az „országos egyesre”. Az első harmad vége előtt előbb Galanis, majd Szirányi ült ki a büntetőpadra, az öt a három ellen pedig Mikus egyenlített (2–2).

A középsőben

A középső szakaszban, 46 másodperc alatt gyakorlatilag eldőlt a találkozó sorsa: előbb Kelemen, majd Nuutinen vágta a korongot a hálóba (4–2). Hraskó révén megkapták első kisbüntetésüket a hazaiak, a DVTK azonban nem tudott faragni a hátrányából. A 36. percben ismét a miskolci együttes előtt adódott szépítési lehetőség, mert Marcineket látták szabálytalannak, de ebből a fórból sem „sült” ki semmi. Az első két felvonás utáni lőlap (30–13) már egyértelmű otthoni fölényt jelzett.

A harmadik húsz perc úgy indult a zólyomiak számára, mint az előző, hiszen még csak 24 másodperce voltak

a küzdőtéren a felek, amikor Bondra a bal oldali bedobókörből Kiss B. mögé juttatta a játékszert (5–2). A 45. percben Kotvant parancsolták le a jégről, és Osterberg közeli ütésével ezt már ki tudták használni a Jegesmacik (5–3). A hajrában ragaszkodott a meccs korábbi forgatókönyvéhez a Zólyom, amely 52.00-nál és 52.38-nál, vagyis 38 másodperc alatt további kétszer vették be a magyar kaput (7–3), végül Viedensky állította be a végeredményt (8–3).

Vasárnap záróra

A miskolci gárda vasárnap Liptószentmiklóson fejezi be a harmadik szlovák bázisú idényét, de a csapatra április elején még a Magyar Kupa négyes döntője vár.


HKM Zvolen – DVTK Jegesmedvék 8–3 (2–2, 2–0, 4–1)

Zólyom, zárt ajtók mögött. V.: D. Konc, Orolin; Crman, Frimmel (szlovákok).

HKM Zvolen: Rahm – Betker, Kotvan, Bondra 2 (1), Mikus 1, Kelemen 2 (1) – Ivan, Melancon (2), McPerson (1), Pulis, Nuutinen 1 (1) – Hrasko (2), Kubka 1, Zuzin (1), Viedensky 1, Stupka – Gubancok, Melisko, Marcinek (1), Tiebensky 1, Kolenic – Trencan (kapus). Vezetőedző: Peter Oremus.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Wehrs 1 (1), Kiss D., Walker, Vas, Osterberg 2 – Szirányi, Fredriksson, Csányi, Magosi, Miskolczi – Gőz, Láda B., Rokaly, Galanisz, Ritó – Vojtkó, Révész – Adorján (kapus). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc.

Peter Oremus: – A meccs elején elkövettünk néhány hibát, a második harmadtól kezdve azonban fokozatosan átvettük az irányítást, és helyzeteinket kihasználva megfeleltünk az elvárásoknak.

Tokaji Viktor: – A meccs elején nem úgy tűnt, hogy ekkora különbség lesz a végeredményben. Ez talán túlzás is. Az első harmadunkkal nem volt különösebb probléma, de aztán a másodikban sebességi fokozatot váltott az ellenfelünk, mi erre pedig rosszul reagáltunk. Az utolsó meccsen azért is küzdünk majd, hogy ezt a találkozót feledtessük és szépen zárjuk a ligaküzdelmeket.

(A borítóképen: A Jegesmedvék (pirosban) ezúttal sem nyertek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!