Vegyész RC

2021.03.08. 09:15

Három szett után bronzérem

A férfi röplabda Magyar Kupában a harmadik helyért játszott vasárnap Budapesten a Vegyész RC.

Tóth Zoltán

Forrás: VRCK

Fotó: Kovács Loretta

A budapesti Ludovika Arénában játszott vasárnap délután Magyar Kupa-bronzmérkőzést a Vegyész RC Kazincbarcika együttese a Kecskeméti RC ellen. Megadta a módját a kupa fináléjának a Magyar Röplabda Szövetség, remek volt a körítés, bár a vírus, a zárt ajtók miatt hiányoztak a szurkolók. A Vegyész korábban háromszor hódította el a kupát, négyszer volt második, és két éve bronzérmet vehetett át.

Megszakított sorozat

A kisdöntő első felvonásában barcikai ponttal indult a játék, először a VRCK vezetett három ponttal (3–6), s ezt a távolságot jó ideig sikerült is tartaniuk a borsodiaknak. Árva leütése eredményezte a tizedik pontot, majd Mihalj blokkolt remekül, időt is kért a hírös város együttese (7–11). Árva ismét rést talált a KRC-falon, kár, hogy utána hosszúra sikerült a szervája. Guilherme fineszes ejtése után (10–15) a traverzre pattant egy leütésfogadásnál, de Kaszap rontása után (11–17) Dávid Zoltán már második pauzáját is kikérte. Argilagos ütésére Cuipa válaszolt, majd egy kecskeméti pontnál videózást kértek a barcikaiak (13–18). Argilagos vette hátára az alföldieket, ekkor a Vegyész kért időt (16–20), de tovább közelítettek a kecskemétiek, mígnem Árva pontot érő ütése megszakította ezt a sorozatot (18–21). A KRC még mindig lépegetett közelebb (21–22), másodszor is magához kérte játékosait a barcikai szakvezető. Ciupa bombája és egy jó blokk vetett végett az első játékrésznek (22–25).

A videó is segített

Váltott pontokkal indult a második szett, Mihalj ütése, aztán remek blokkja hozott először kétpontos előnyt a Barcikának (2–4). A fantasztikus formában játszó Argilagos vezetésével ezután átvette az irányítást a Kecskemét (5–4), időt is kért Toronyai edző. A brazil ütővel nem tudtak mit kezdeni a Vegyészek, el is húzott csapata (9–5), csak Ciupa tudott pár jó megmozdulást bemutatni, de nem sokáig. Később Páez „ravaszkodott”, s hozta közelebb a Barcikát (11–8), azonban Krupánszki ütése, majd Guilherme rontása után négyegységnyire nőtt a különbség (14–10). Árva és Guilherme egységei után a Kecskemét kért időt (15–13). Ciupa pazar blokkjával egyre apadt a különbség, ugyanő egyenlített is (16–16), mi több, egy hosszú Argilagos-ütés után – amelyet videózás követett – átvették a vezetést a barcikaiak (16–17). Ciupa és Árva bombázta szét az ellensáncot, időkérésre kényszerítve Dávid Zoltánt (18–20). Azután a videó is segített a VRCK-nak, majd a KRC támadt fel (20–21), amire Toronyai kért pauzát. Ez segített, mert Gebhardt a hálóba szervált, míg Árva kétszer is padlót szaggatott (23–25).

Már tíz volt

Hárompontos előnnyel indította a harmadik játszmát a Kecskemét, Krupánszki hosszú nyitása és Guilherme bombája nyomán zárkózott a Vegyész (4–3). A fellángolás ekkor még csak időszakos volt a borsodiaknál, a KRC mind támadásban, mind védekezésben nagyon feljavult (7–4). Guilherme és Árva pontjai és egy remek sánc nemcsak egyenlítést, de kecskeméti időkérést is eredményezett (7–7). A parádézó Argilagost blokkolták a barcikaiak, akik Ciupa bombájával vették át a vezetést. Működött a barcikai sánc (8–11), újabb pauzára hívta fiait Dávid Zoltán. Ám ez sem segített, Gebhardt-ot terítették be a Vegyészek, Nagy J. a homályba ütött, ekkor már ötpontos volt a VRCK vezetés (8–13). Guilherme ászt is nyitott, Árva pedig nagy erővel tüzelt, extázisban játszott ekkor a Vegyész, Ciupa ütése után már tíz pont volt a különbség (9–19). Arguilagos szépített, majd blokkolt, csökkentve csapata hátrányát, azonban Juhász ütése betalált (13–22), s innentől a cseréknek adott lehetőséget Toronyai edző. Tehette, mert a csapata simán hozta ezt a szettet és a bronzcsatát is (14–25). 2019 után szerzett újra érmet a Vegyész a kupában.

Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (–22, –23, –14)

Budapest, Ludovika sportcsarnok, zárt ajtók mögött. V.: Tillmann, Jámbor.

Kecskeméti RC: Kaszap 2, Gebhardt N. 9, Rabeka 1, Argilagos 25, Krupánszki 7, Nagy J. 4. Csere: Stréli (liberó) 1, Horváth, Szabó. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Vegyész RC: Páez 4, Juhász 10, Guilherme 10, Ciupa 14, Mihalj 7, Árva 11. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Bibók 1, Budai 1, Péter. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Dávid Zoltán: – Nagyon sajnálom, hogy a fiúk alulmúlták magukat. Nyolc hónapja az van, hogy hiába beszéljük meg a taktikát, ők mindent jobban akarnak tudni arról, mit kell játszani. Amíg ennyire önfejű a csapat, nem érhetünk el jobb eredményt, pedig lett volna rá esélyünk, hiszen az első két játszma rendkívül szoros volt. Mindezzel együtt gratulálok a Barcikának a bronzéremhez.

Toronyai Miklós: – Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznünk a dobogós helyet. Tudtuk, nehéz meccs lesz, ezt az első két szett bizonyította is. Gratulálok a csapatnak, hogy mindenkinek helyén volt az esze és a szíve, és a végén, az örömjáték közben a fiataloknak is lehetőséget tudtam adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!