Mezőkövesd Zsóry FC

2021.03.08. 08:02

Három pontot érdemeltek volna a veretlen Kövesdiek

Az idegenben szerzett egy ponttal őrzik hosszú veretlenségi sorozatukat a dél-borsodiak.

Kolodzey Tamás

Paks 20210306 Labdarúgás OTP Bank Liga NB1 bajnoki mérkõzés Paks Mezõkövesd Foto Nemzeti Sport - Földi Imre A képen: Szappanos Péter 25 Marin Jurina 99 Ádám Martin 16

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Földi Imre

Az NB I-es bajnokság 25. fordulója keretében szombaton délután a Paksi FC vendége volt a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata. A táblázat középmezőnyében egymást követték a felek, csatájuk így jó mérkőzést ígért.

Vutov kezdte

A Tolna megyeiek négy helyen változtattak az elmúlt hetihez képest: Ádám M., Bertus, Osváth és Nagy R. került Lenzsér, Lorentz, Kulcsár D. és Sajbán Máté helyére.

A vendégeknél nem változtatott Pintér Attila, akinek nem volt oka cserékre, ugyanazoknak szavazott bizalmat, mint a Zalaegerszeg ellen.

A kövesdiek a rugalmas 4–4–2-es hadrendet alkalmazták úgy, hogy Besirovic a bal oldalon sokáig harmadik csatárként küzdött. Cseriék már a 2. percben megszerezhették volna a vezetést, a válogatott középpályás balról, közelről a lövés helyett a begurítást választotta, és ez lett a veszte: Vutov ugyanis pár centiméterrel lekéste a csatlakozást. A sárga-kékek maradtak támadásban, ezt jelezte Chrien fölé lövése, 11 méterről nem tudott kellően ráfordulni a labdára. Nem sokkal később Besirovic majdnem besétált a kapuba, balról azonban nem sikerült középre passzolnia, így Böde kis szerencsével, de mentett.

A 19. percben Cseri, Besirovic és Chrien volt a labda útja, utóbbi tiszta helyzetből lőtt is, de pont középre, így Rácz felszedte a labdát. Vutov vezetése megnyugtatta csapatát, a Paks pedig nem tudott kibontakozni, képtelen volt feltörni az MZSFC védelmét, a középpályát pedig uralták a „matyók”, akik egymás után vezették gyors rohamaikat. Jurina lefutotta Bödét, aki szorongatta, és végül valahogyan szerelt, mozdulatát akár büntetőnek is minősíthette volna a játékvezető. A szünet előtt is a vendégek futballoztak fölényben, Jurina kétszer is bevehette volna a hálót, elsőre azonban Rácz állta útját, majd a 45. percben Chrien mesterien ugratta ki a leshatárról kilépő csatárt, aki talán a kifutó Rácztól ijedt meg, és ahelyett, hogy laposan a kapuba gurított volna, át akarta emelni a portáson a labdát, de jócskán fölé durrantott. Az ismétlések szünetbeli megtekintése után kiderült, hogy a kövesdiek – a teljesen tanácstalan hazaiakkal szemben – akár négy gólt is szerezhettek volna, ha a sorsdöntő pillanatokban picivel jobban koncentrálnak, vagy melléjük áll Fortuna.

Besirovic: remek

A szünetben, amint az várható volt, Bognár György kettős cserét eszközölt, és bizonyára nagyon feltüzelte együttesét, a zöldek ugyanis nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, és csapata mezőnyfölénybe is került. Böde lesgólt szerzett, társai közül pedig többen is bátran lövöldöztek, munkát adtak Szappanosnak. Ezek ellenére semmi nem utalt az egyenlítésre, Vajda S. óvatlan mozdulatából azonban büntető született. Jót tett a látogatók számára, hogy már az ellentámadásból újra magukhoz vették az előnyt. Besirovic – aki a mezőny legjobbja volt – nagyszerű mozdulattal emelt a hálóba, és ekkor úgy nézett ki, hogy a sors igazságot szolgáltat a remekül játszó kövesdiek számára, de Sajbán Máté, az egykor a vizitelőknél szerepelt labdarúgó megint egalizált. A hajrában még két lehetőség adódott a fürdővárosiak előtt, majd a szakvezetők is kaptak mindenféle színű lapot, de maradt az iksz, amelynek az otthoniak örülhettek, a vendégek pedig amiatt bánkódtak, hogy két egységet Pakson hagytak.

Csodát tett

A tizenkettedik bajnoki találkozója óta veretlen Mezőkövesd ezen a meccsen három helyett csak egy pontot szerzett, ennek ellenére a csapatot csak dicsérni lehet. Pintér Attila érkezésekor 8 pontja volt, azóta csodát tett, néhány nagy dobásáról címszavakban: stabilizálta a védelmet, felgyorsította a csapatot, beépítette Marticot és Chrient, pótolta a távozott Bereczet, helyre billentette Jurina és Vutov lelki világát, akik hétről hétre kapura veszélyesen futballoznak.

Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2–2 (0–1)

Paks, zárt kapuk mögött. V.: Pintér (Georgiou, Garai – Karakó, Oláh G.).

Paksi FC: Rácz (5) – Osváth (5), Böde (6), Tamás O. (5), Szabó J. (5) – Papp K. (6) – Nagy R. (5), Bertus (6), Bognár I. (6), Hahn (5) – Ádám M. (5). Vezetőedző: Bognár György.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (6) – Farkas D. (6), Pillár (6), Katanec (6), Vadnai (6) – Chrien (6), Martic (6), Cseri (6), Besirovic (7) – Vutov (6), Jurina (6). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Hahn helyett Haraszti (6) a 46., Papp K. helyett Szabó B. (5) a 46., Osváth helyett Lorentz (5) a 60., Nagy R. helyett Sajbán Máté (6) a 60., Vutov helyett Vajda S. (–) a 68., Cseri helyett Rui Pedro (–) a 84., Chrien helyett Vojtus (–)

a 89. percben.

Sárga lap: Vutov a 15., Szabó B. az 56., Osváth az 57., Tamás O. a 72., Vadnai a 79., Cseri a 83., Haraszti a 92., Bognár György (vezetőedző, a kispadon) a 92., Pintér Attila (vezetőedző, a kispadon) a 92., Martic a 94. percben.

Kiállítva: Bognár György (vezetőedző, a kispadról) a 93. percben.

Gólszerző: Vutov (0–1) a 28., Haraszti (11-esből, 1–1) a 75., Besirovic (1–2) a 77., Sajbán Máté (2–2) a 85. percben

Bognár György: – Az első félidőben gyengén játszottunk, nem tudtunk elég labdát szerezni a középpályán, ezáltal nem volt hatékony a játékunk. A második félidővel már elégedett vagyok, ekkor uraltuk a mérkőzést, beszorítottuk az ellenfelünket a kapuja elé, és akár az eredményt is megfordíthattuk volna. A játék képe alapján mégis úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született. Egyébként próbáltam fegyelmezett lenni az egész meccsen, a hajrában történt szituációig ez sikerült is nekem, az orrom előtti esetig, amivel nem értettem egyet.

Pintér Attila: – Mindkét csapat nyerni szeretett volna. Az a csapat, amelyik Pakson ennyi helyzetet ki tud dolgozni, az szerintem nagy dolog. Keveset rúgtunk viszont be, egy-nullás vezetésünknél nem tudtunk még egyszer betalálni. Jurina lehetőségében például sokkal több volt, és a mi helyzetünkben meg kell érteni, hogy a lehetőségek nem jönnek maguktól, nem elég kiküldeni a szerelést a pályára. Öröm, hogy aztán megint megszereztük az előnyt. Örülni kell az egy pontnak, de összességében a helyzetek kihasználásával nem vagyok elégedett. A futballt gólra játsszák, és játékosaink ne sztárgólokat akarjanak rúgni, hanem „csak” a helyzeteket kihasználni. Soha nem foglalkoztam a veretlenségi klubrekordokkal, meccsről meccsre készülünk. A múlt majd megmarad a gyerekeimnek vagy azoknak, akik könyvet olvasnak, én a jövőnek élek, azon dolgozom, hogyan lehet ezt szebbé tenni. A sárga lapomról annyit, hogy mind a két csapat nyerni akart, felfokozott volt a hangulat. A játékvezetőknek tizedmásodpercek alatt kell döntést hozniuk, aztán kiderül, hogy jól döntöttek-e vagy sem. Nehéz a feladatuk nekik és nekünk is. Mindenki azért dolgozik, hogy a magyar labdarúgás minél jobb legyen, ehhez partnernek kell lennünk. Nekem senkivel nincs semmi bajom, egyszerűen ilyen a vérmérsékletem, és remélem, nem fogok szívinfarktust kapni.

Labdarúgás: percek, események

28. perc: Martic indította Besirovicot a bal oldalon. A középpályás elfutott, majd az alapvonal közeléből középre ívelt, Vutov jókor érkezett, és 11 méterről, jobbról, bal belsővel a jobb alsó sarokba lőtt, 0–1.

75. perc: Vajda S. buktatta Szabó J.-t a 16-oson belül. A megítélt 11-esből Haraszti jobbal, laposan a jobb alsó sarokba lőtt, 1–1.

76. perc: A hazaiak kapujától 22 méterre, középről szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat. Besirovic állt a labda mögé, és jobbal, védhetetlenül csavart a kapu jobb oldalába, 1–2.

85. perc: jobb oldali beadás után Böde 9 méteres fejese a keresztlécről levágódott, Sajbán Máté pedig 6 méterről, kapásból, jobbal a jobb sarokba bombázott, 2–2.

92. perc: a kispad előtt Bognár György hevesen reklamált, előbb sárgát, majd pirosat kapott Pintér Csabától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!