PannErgy-MVLC

2021.03.03. 19:44

Feljavultak a második félidőre

Hazai bajnoki meccset játszott szerdán a PannErgy-MVLC OB I-es férfi póló csapata.

Molnár István

Fotó: Kozma István

A PannErgy-MVLC és az OSC Újbuda már szombaton megmérkőzött volna egymással az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság 20. fordulójában, ám mivel a fővárosiak az előző hét végén Franciaországban játszottak nemzetközi kupatalálkozót, a felek szerdára halasztották ezt a négyszer nyolc percet. Mindkét alakulatból volt egy-egy húzóember hiányzó: a házigazdától a kézsérüléséből épülgető Biros Barnabás (helyére a serdülő korú Molnár Balázs került a keretben), a vendégektől a világ- és Európa-bajnok, ám ezúttal eltiltott Hárai Balázs.

Szépítés, előnyből

Tóth M. centergólja nyitotta a meccset (0-1), eléggé szabadon hagyták a hazai bekkek. Másodszor nem jött össze ugyanez, mivel Lukács Á. szépen ellopta előle a labdát. Az MVLC az első két akcióját nem tudta jól befejezni, Várnai viszont igen egy emberfórt (0-2). Nem jött össze egy hazai bejátszás Semannak, Magyar pedig utána Lévaiba bombázott. Salamont hiába próbálta elnyomni Vismeg Zs., a rutin a látogatók pólósa mellett volt (0-3). Az első előnyükből a miskolciak betaláltak, név szerint Magyar (1-3), ebben játékhelyzetben Erdélyi sem maradt le, vagyis szintén fórból lőtt a kapuba (1-4). Csacsovszky E. is szépen elengedte a labdát középről, az erős löketet Hoferica nem foghatta (1-5). Salamon-Várnai összjáték hozta meg az újabb OSC-találatot (1-6), mivel belül nem nagyon lehetett embert megjátszani, kinti lövésekre kényszerültek a hazaiak, amik azonban nem értek célt. A fővárosiak gyakorlatilag már az első negyedben nyomatékosították, hogy itt mire számíthat ellenfelük, s gondolhat-e esetleg bármilyen bravúrra.

Erdélyi is duplán

A második felvonásban Hornyák ha nem is hálót érő, de gólvonalon áthaladó löketével értékesítette a megítélt emberelőnyt (2-6), aztán az OSC-sek villámgyorsan kihasználták újabb fórjukat, mégpedig Tóth M. (2-7). Kontrát ítéltek a házigazdák ellen, azonban Seman jól fogta Bundschuh-t. Az MVLC jobban védekezett, mint korábban, de a támadások akadoztak, miközben Erdélyi is elérte a duplát (2-8). Burián nagyon megúszott, de talán túl zavarta, hogy tiszta helyzetben van, mert a kapufát találta telibe. Időzött egyet Kis István, előnyben tette, két gólszerzési alkalom is elúszott, egy harmadik pedig akkor, amikor már kiegészültek a vendégek. Manhercz K. megnézte és ki is lőtte a jobb alsó sarkot (2-9), a félidőig a kék sapkás fővárosiak még bedobtak egy előnyt, Salamon (2-10).

Döntetlen a harmadik

A harmadik menetre Mizsei érkezett a kapuba a PannErgy-nél, és Sziládi telibe is lőtte. Szinte áthatolhatatlan volt a budapestiek fala a miskolciak számára, majd Mizsei mutatta be második hárítását. Berki úszott be három OSC-s közé, de lelopták a játékszert a kezéről, lepergett négy perc gól nélkül. Erdélyi a jobb ,,pipát” választotta, oda is küldte a labdát (2-11), egyoldalú volt – nem meglepően – a mérkőzés. Manhercz K-t nem lehetett szerelni megúszása során (2-12), aztán az MVLC kapott előnyt, és a nagyon harcos Vismeg Zs. ki is használta (3-12). Annyira akart a fiatal hazai pólós, hogy ő jött ismét a gólszerzők sorában (4-12), a játékrészbeli döntetlen azért dicséretére vált a házigazdának.

A befejező menetben Dala érzett rá a jobb felső sarokra (4-13), Magyar pedig remekül hozta helyzetbe Lukács Á-t (5-13). Lévai nyomta el az előtte lévő Vismeg Zs-t, Magyar a kapu bal oldalába dobta a büntetőt (6-13). A második félidőre feljavuló PannErgy partiban volt, ami ahhoz elég volt, hogy az olló ne nyíljon nagyon nagyra. Burián jött a sorban, mint gólszerző (6-14), Sisán is jól döntött, amikor a lövést választotta (7-14). Erdélyi bevarrta negyedik találatát (7-15), míg Seman annyira birkózott, hogy közbe kiesett a kezéből a labda. Előnyben újfent időt kért Kis István, legényei közül Magyar lóbált-lóbált, aztán gólt szerzett (8-15). a meccs utolsó mozzanata Mizsei védése volt.

Az OSC hozta a papírformát, és továbbra is harcol az alapszakasz első helyéért, az MVLC pedig az alsó házban való minél jobb pozícióért.


PannErgy-Miskolci VLC – OSC Újbuda 8-15 (1-6, 1-4, 2-2, 4-3)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Füzesi, Sándor.

PannEgy-MVLC: Hoferica – Lukács Á. (1), Fried (-), Hornyák (1), Seman (-), Magyar (3), Vismeg Zs. (2). Csere: Mizsei (kapus), Berki (-), Vismeg B. (-), Lukács D. (-), Méhész (-), Sisán (1), Molnár B. (-). Vezetőedző: Kis István.

OSC Újbuda: Lévai – Manhercz K. (2), Várnai (2), Salamon (2), Tóth M. (2), Erdélyi (4), Burián (1). Csere: Csacsovszky E. (1), Bundschuh (-), Dala (1), Varga L. (-), Sziládi (-). Vezetőedző: Varga Dániel.

Gól/emberelőnyből: 4/6, ill. 4/6

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 0

Kis István: – Gratulálok az OSC-nek a mai játékához, az első két negyedben benn voltunk még az öltözőben, bármihez nyúltunk, nem úgy sült el, főleg védekezésben. A második félidő már egy kissé jobban sikerült, az OSC-sek is picit elfáradtak, hiszen ők egy nemzetközi kupatalálkozó után vannak. Sok sikert kívánok nekik a visszavágóra.

Varga Dániel: – Örülök az eredménynek és a győzelemnek. Miskolcon 7 góllal nyerni egy ilyen első félidő után, nagy dolog, ehhez komoly teljesítmény kell. Nem baj, hogy a második félidőben kijöttek a hibák, ez egy visszajelzés, hogy miket kell gyakorolnunk a továbbiakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!