DVTK

2021.03.05. 12:00

Az MTK a DVTK szalmaszála

Hazai pályán zárkózhatna rá a mezőnyre a sereghajtó diósgyőri labdarúgócsapat.

Berecz Csaba

Budapest, 2021. március 2. A ferencvárosi Myrto Uzuni (b) és Eldar Civic (b3), valamint a diósgyõri Mirko Ivanovski (b2) a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Diósgyõri VTK mérkõzésen a Groupama Arénában 2021. március 2-án. A Ferencváros 1-0-ra gyõzött. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A labdarúgó NB I.-ben nincs megállás: pénteken 20.00-tól zárt kapuk mögött, a 25. forduló keretében Diósgyőri VTK – MTK Budapest mérkőzést rendeznek Diósgyőrben. A hazaiak számára ez a találkozó (is) rendkívül fontos, egy győzelemmel – ha a riválisok, a Budafoki MTE és a Zalaegerszegi TE FC nem szereznének pontot ebben a körben (előbbi a Mol Fehérvár FC-t, utóbbi a Ferencvárosi TC-t fogadja) – megkezdhetné a felzárkózást a piros-fehér gárda. Az MTK számára azért lehet fontos ez a bajnoki, mert elérhető közelségre vannak a dobogótól, mindössze 3 pont a lemaradásuk a 3. helytől.

A keddiről

A Diósgyőri VTK kedden este 1–0-ra kikapott az FTC otthonában, de az idei kilenc bajnokija közül – a vereség ellenére – talán az egyik legjobb játékát nyújtotta a csapat, kellően agresszív és koncentrált volt, és csak a második félidőre beállított Civic semlegesítését nem sikerült megoldaniuk, illetve a gólszerzés nem jött össze. És hogy milyennek látja utóbb ezt a meccset Zoran Zekic?

– A játékot tekintve én is a jobb mérkőzések közé sorolom a kedd esti találkozót, jobban játszottunk még annál is, mint amikor januárban legyőztük az FTC-t, de ezért most nem járt pont. Több jó megoldást láttam és rosszat is, ezek közül az egyiket góllal büntette az FTC, míg mi két nagy ziccert is kihagytunk. Ilyen mentalitással kell a következő mérkőzéseken játszani, és akkor jönni fognak a győzelmek – mondta a diósgyőriek vezetőedzője. A szakvezetőnek felvetettük, hogy ismét csak kevés idejük volt két bajnoki között, hogy két edzésnél többre aligha volt idő, és kíváncsiak voltunk arra, hogy ezeken a foglalkozásokon mi volt a program.

Építkezésre lesz szükség

– Szerdán a keret két részre bontva dolgozott, a keddi kezdőcsapat tagjai regenerációs edzésen vettek részt, míg a többiek terhelést kaptak. Így érdemben valójában csak a csütörtöki nap állt rendelkezésre, amikor videóztunk, majd az edzőpályán ismételtünk át néhány taktikai elemet. Ma délben még egy rövid átmozgatás vár a játékosokra, amit közös ebéd követ, este pedig jöhet a mérkőzés – felelte a horvát tréner, akinek szóba hoztuk, hogy az FTC ellen az ellenfél játékának rombolása fontos eleme volt a taktikának, az MTK ellen viszont több építkezésre lesz szükség, és ezzel kapcsolatban azt kérdeztük, hogy ez hozhatja-e azt, hogy több támadójátékos kap helyet a mostani csapatban. – Ilyen sűrű program esetén nagyon fontos a rotáció, mindig a legjobb fizikai állapotban és legjobb formában lévő játékosokat küldöm a pályára. A támadásépítés hátul kezdődik, az ott játszóknak is legalább olyan fontos szerepük lehet a gólszerzésben, mint a csatároknak. A Fehérvár ellen a jobb hátvéd Grgic adott két gólpasszt, míg a Mezőkövesd ellen a középhátvéd Milovic talált be az ellenfél hálójába. Ugyanakkor értem a kérdést, amikor fiatalon csatárként szerepeltem, én minden idegszálammal a gólszerzésre koncentráltam, ezt várom a diósgyőri támadóktól is.

Mint egy falat kenyér

Azt is megkérdeztük a DVTK vezetőedzőjétől, hogy mire kell készülni az MTK ellen, hogy milyen csapatra számít azok után, hogy az FTC ellen vesztett állásból álltak fel, és értek el döntetlent, a Honvéd ellen pedig nyert állásból kaptak ki.

– Az MTK egy fiatal csapat, amelyik sokat fut, szívesen támad le már az ellenfél térfelén. Valóban ellentétes a két legutóbbi mérkőzésük, de ennek oka legyen az ő edzőjük gondja. Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni, mert hiába ismerjük az ellenfél öszszes hibáját, ha azokat nem tudjuk kihasználni – válaszolta Zoran Zekic, akinek megjegyeztük: mint éhezőnek egy falat kenyér, úgy kellene most a győzelem. – Ahogy fogynak a mérkőzések, úgy lesz egyre nagyobb a nyomás rajtunk, de mi profi sportolók vagyunk, aki ezt nem bírja, az menjen a barátokkal focizni. Nem elég jól játszani, pontokat kell gyűjteni, mert csak győzelmekkel tudunk bennmaradni, nekünk pedig feltett szándékunk ezt elérni, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy jövőre is az élvonalban szerepeljünk.

Ami pedig a DVTK keretét illeti: Márkvárt kedden begyűjtötte az ötödik sárga lapját, így eltiltás miatt nem játszhat. Molnár G., Polgár és Danilovic egyaránt rehabilitációs edzéseken vesz részt, de még nem állnak készen a játékra. A keddi hiányzók, Soldo, Marin és Vanecek állapota javult, de csak a meccs napján dől el, hogy tudják-e vállalni a játékot.


Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Malenica – Grgic, Milovic, Hegedűs J. (Soldo), Marin (Pikk) – Zivulic, Max – Roshi, Drazic, Grozav (Suljic) – Vanecek.


A 24. forduló még nem közölt eredménye

Mol Fehérvár FC – Paksi FC 2–2 (1–0)

Gólszerző: Petryak (11.), Zivzivadze (64.), ill. Haraszti (78., 85.).

A 25. forduló programja

Péntek, 20.00: Diósgyőri VTK – MTK Budapest

Szombat, 17.00: Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC, 19.30: Puskás AFC – Újpest FC.

Vasárnap, 16.00: Budapest Honvéd – Kisvárda MG, 18.00: Zalaegerszegi TE FC – Ferencvárosi TC, 20.00: Budafoki MTE – Mol Fehérvár FC

(A borítóképen: Kedden este jól játszottak a piros-fehérek a Ferencváros vendégeként, és ma is jó futballal akarnak kirukkolni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!